Fotboll

Talangerna startade i 3-1 mot Indien

Både Lovisa Brogren och Nellie Granstam fick förtroendet  och började från start när F17 landslaget spelade mot Indien under måndagseftermiddagen…

Uppladdningen inför matchen har kantats av oklarheter kring det motstånd som väntade Sverige. Först skulle laget möta Colombia, som fick ställa in, och landslaget hann läsa in sig på tänkbara ersättaren Brasilien. I stället blev det Kina som skulle stå för motståndet, men som under gårdagen dock fick lämna återbud. Till slut kom Indien med svenska förbundskaptenen Thomas Dennerby till spel på andra sidan planen.

– Givet läget har det varit en utmaning för oss att hinna förbereda laget specifikt på Indien. Men vi är väldigt tacksamma över att Indien så snabbt kunde ändra om i sin planering och genomföra matchen mot oss idag, att vi fick spela match idag som det var planerat, säger förbundskapten Anders Bengtsson.

Matchen mot Indien var den första för F05 som F17-landslag, och därmed också den första med Anders Bengtsson och hans ledarteam. Och inledningen på eftermiddagens drabbning var något nervös.

– Ja, det var lite nervöst till en början. Det kändes av lite att det var ett nytt team runt allt och vi hade en del debutanter i truppen. Men även om det var lite spänt var spelarna närvarande i matchen som inledde med hög intensitet och många omställningar.

– I stora delar av första halvlek har vi lite svårt att riktigt få fast bollen offensivt och komma till bra lägen. Några halvchanser, men inte riktigt några klara vassa chanser.

Men i halvlekens slutskede kom ledningsmålet till Sverige – Ida Garmfors nickade in 1-0 precis före pausvilan. Det blev ett mål som gav Sverige trygghet och ett annat lugn inför den andra halvleken.

– Målet kom lägligt och till den andra halvleken tog vi över matchen klart i inledningen. Vi gör både 2- och 3-0 under de första tio minuterna och känslan är att det kanske kommer rinna iväg lite där, för då spelar vi väldigt kontrollerat och bra.

– Sedan gör istället Indien 3-1 från i princip ingenting, och det blir också slutresultatet.

Ja både Sverige och Indien har några ytterligare chanser efter Indiens reducering, där Sverige återigen var starkast, Men matchen slutar 3-1.

– Vi kontrollerar matchen mycket bättre i andra halvlek. Vi spelar med en bättre offensiv balans och får fler spelare inblandade i spelet. Så utifrån det kändes det som vi kanske kunde få in något mål till. Men det blev en bra landskamp och vi fick träna ordentligt på att hitta en bra balans i vår defensiv och offensiv idag.

Härnäst väntar nu match mot Mexiko på torsdag, sista för samlingen. Ett motstånd som är ett snäpp upp mot Indien och en bra utmaning väntar Sverige.

– Vi får två dagar med återhämtning och träning nu. Mexiko är likt Indien också klart för VM och har gjort bra resultat på slutet. Det blir ett snäpp upp motståndsmässigt så vi får också försöka höja oss lite till inför torsdag. Det kommer bli en nyttig landskamp för oss, avslutar Anders Bengtsson till förbundets hemsida.

Debutanten Nellie Granstam berättar om debuten

Kul med debut och att få starta, och jag är nöjd med min insats och känner att jag lyckades utmana indiskorna rätt bra ändå.
Jag spelade 60 minuter avslutar en nöjd Nellie.

Lovisa Brogren om hur det är att ha en klubbkamrat med sig

Det var väldigt roligt och speciellt att få dela det med någon man spelar hemma med också.
Överlag gjorde jag en  bra match och det var roligt att få spela på båda kanterna under samma match.

Är du tillbaka efter covid helt och hållet 

Jag blev sjuk i covid senaste landslagslägret i augusti och var sjuk i ett antal veckor, men jag tycker att det kändes bra.
Lite tungt i början, men nu är det inga bekymmer avslutar Brogren till Halmstadsport.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen