Fotboll

Tummen upp för Halmias herrar

Hemmalaget IS Halmia spelade borta på Sennans IP och uppenbart trivs halmianerna på Sennans vackra anläggning, för här fick Gislaved inrikta sig från att freda sitt mål efter bländande spel från ”hemmalaget”…

De knappa 200 åskådarna hade knappt inta sina platser innan nollan var spräckt för Halmia satte gasen i botten direkt och var inte långt ifrån att ta ledningen redan i matchens första minut.

Erik Ferman skickade in en hörna som Jonatan Eriksson skarvade mot första stolpen, bollen rensas undan precis intill stolpen. 1-0 kommer istället i matchens 10e minut när Erik Ferman, vänsterback för dagen, skickar in ett inlägg som Oskar Rantala Törnfeldt vackert nickar in i en fin båge sedan han tagit några steg bakåt för att komma rätt till bollen.

Bara minuten senare är det dags igen när Halmia i ett magiskt vackert anfall rullar bort motståndarna.
Bollen går på en touch från Marcus Jönsson – Isak Petersson – Jonatan Eriksson innan Isak Petersson får tillbaka bollen i djupet och på en touch skickar in 2-0 från sitt vänsterläge.

Det mestastämmer för Halmia inledningsvis och bollen går verkligen från ”man till man” som det sjungs i kampsången.
Kristoffer Thydell är nära att göra trean när Halmia kombinerar sig igenom i minut 16, men avslutet seglar strax över ribban.

Efter dryga kvarten går tempot ner en aning och Gislaved får någon ströchans på bla frispark, men Jimmie Hagslätt är bra placerade och räddar enkelt.
Kristoffer Thydell var annars ovanligt offensiv i afton och är inblandad i halvlekens sista chans när han ”väggar” med Marcus Jönsson och löper in i straffområdet.
När avslutsläget rinner ifrån honom lite så klackar han istället fram Oskar Ranatala Törnfeldt som tappar balansen lite i skottögonblicket och får se sitt avslut gå tätt tätt över första krysset.

Spiken i kistan i andra
Halvleken hinner knappt börja innan Halmia trycker spiken i den berömda kistan och gör 3-0. Marcus Jönsson fångar upp en misslyckad passning av det rödklädda bortalaget, passar bollen vidare ut till höger där Oskar Rantala Törnfeldt lägger bollen till rätt och skjuter in trean redan i halvlekens andra minut.

Bara sju minuter senare är det dags igen. Alexander Arvidsson vänder bort sin markering innan han med en fin boll serverar Marcus Jönsson till höger i höjd med straffområdslinjen. Marcus vrider in till vänster och testar ett avslut som en uppoffrande Gislavedspelare räddar på låret, dock inte bättre än att Jonatan Eriksson på en målskytts manér står rätt placerad och enkelt kan stöta in 4-0.

Gislaved hinner emellan med ett anfall och avslut i burgaveln från svår vinkel, i anfallet efter är det Oskar Rantala Törnfeldt som löper på högerkanten, får med sig bollen över sin försvarare och inne i straffområdet kan prickskjuta en passning på en liggande Jonatan Eriksson som i kamp med både målvakt och försvarare styr in bollen till 5-0 i den 57e minuten.

Nyförvärvet Granit Ademi kommer in med dryga 20 minuter kvar och är inte långt ifrån att bli målskytt i debuten. Oskar Rantala Törnfeldt spelar fram Granit som löpt sig in i straffområdet men avslutet räddas med en benparad av Gislaveds målvakt Johan Berg. Även Ola Lindh blir inbytt och när att hamna i målprotokollet, mångsysslare som är så började han som central mittfältare innan han till slut hamnade som central anfallare. Han vände och vred men lyftningen från straffområdsgränsen gick strax utanför.

Noterbart är att Zemri Callaku gjorde sina första minuter för säsongen när han byttes in i den 74e minuten, det såg spännande ut under den dryga kvarten och han visade prov på både rejält duellspel som fina krosspassningar.

En imponerande insats rakt igenom. Kreativiteten, löpviljan, energin, duellspelet, allt fanns där denna härliga augustikväll på mysiga Sennans IP.
Kommer laget upp i den här nivån oftare så finns det goda förutsättningar för en mycket spännande höst. För Halmia är ju ett höstlag, det är sedan gammalt.

Klicka på pilarna för att se alla bilder

ISH - Gislaved

Målen
10′ 1-0 Oskar Rantala Törnfeldt (assist Erik Ferman)
11′ 2-0 Isak Petersson (assist Jonatan Eriksson)
47′ 3-0 Oskar Rantala Törnfeldt (assist Marcus Jönsson)
54′ 4-0 Jonatan Eriksson (assist Marcus Jönsson)
57′ 5-0 Jonatan Eriksson (assist Oskar Rantala Törnfeldt)

Text Halmia.se

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen