Fotboll

Uddlöst Halmia förlorade i helgen och tappade viktiga poäng i tabellens topp

Trots ett massivt bollinnehav och flertalet chanser så fick Halmia åka hem tomhänta från Kållered…

Efter en hyfsat jämn inledning så tar Halmia tag i taktpinnen efter ca 10 minuter. Första chansen är en hörna i den 19e minuten som tyvärr slutar med en resultatlös hörna för Halmia. Därefter är det ett massivt tryck mot hemmalaget men gästerna har svårt att luckra upp ett defensivt Kållered. Till slut lyckas Halmia få till ett friläge i den 38e minuten, men målvakten räddar Oskar Törnfeldts avslut.

Andra halvlek var karbonpapper på första halvlek, inledande fem minuterna är jämna och sedan tar Halmia över totalt. Två bra avslut räddas av hemmalagets målvakt innan Kållered oväntat tar ledningen i den 63e minuten. Efter en misslyckad rensning av Halmia så fångas bollen upp och placeras in till 1-0, på lagets första och även sista avslut på mål… Halmia försöker hitta en kvittering men lyckas inte skaka fram några högkaratiga målchanser, istället är hemmalaget nära att nicka in 2-0 men får se bollen gå strax utanför.

Första förlusten är ett faktum för Halmia och avsaknaden av Jonatan Eriksson i anfallet är ett bekymmer, så även effektiviteten där laget har bränt 3-4 riktigt bra lägen senaste två matcherna. Vinberg som startat med fem raka vinster är redan fem poäng före, än är det ingen ko på isen men det gäller att snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret igen nu.

Huvudtränare Anders Wallin analyserar matchen:
– En match där vi bortsett från första fem minuterna dominerar totalt, vi trycker tillbaka Kållered som sjönk djupare och djupare i ett väldigt organiserat 5-4-1.
Vi har ett antal riktigt bra målchanser som vi bör förvalta men ska man va kritisk ska vi kunna skapa lite mer även om vi möter ett riktigt bra försvarsspel.
Kållered gör mål på sitt enda avslut på mål, ett skott från 20 m. Det var en sån dag i fredags, men det är målen som räknas och vi har bara oss själva att skylla.
Vi bryter ihop och kommer igen avslutar Wallin till Halmias hemsida.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen