Fotboll

Wilma Leidhammar fick utgå med hjärnskakning på hemmaplan

Det roliga var över efter 36 minuter för Astriotalangen Wilma Leidhammar i landskampen mot Tyskland på Örjans Vall.

Det vill sig inte riktigt för Wilma som i för-EM på hemmaplan!
I första matchen mot USA blev hon utbytt efter 8 minuter då Sveriges målvakt blivit utvisad och i gårdagens match fortsatte oturen efter att en befarad hjärnskakning satt stopp för mer spel på hemmaplan.

Wilmas första ord till Halmstadsport var kort och koncist 
-Jag fick en hjärnskakning

Det började så bra med över 1500 åskådare som var där för att stötta Sverige, men många var där enbart för att se Halmstads blivande damstjärna Wilma Leidhammar på hemmaplan.

I en helt ok match mot ett starkt Tyskland blev tyskorna ett nummer för stora efter att visat bra klass i andra halvlek när siffrorna rann i väg till en bortaseger till Tyskland med 4-1-

Förbundskapten Pär Lagerström sa så här till SVFF hemsida

– Överlag är det en godkänd insats där vi i perioder visade att vi kan stå upp mot ett av Europas bästa lag, säger F03-förbundskaptenen Pär Lagerström.

Sverige inledde väldigt bra

Svenskorna inledde piggt och hade direkt två hörnor som i våra ögon var värda minst ett mål, då det orsakade kalabalik efter flipperspelsliknande spel i tyskarnas straffområde som till slut fick i väg bollen.

Tyskland skulle orättvist – men snyggt ta ledningen efter att Sarah Mattner – Trembleau visat hur man trycker ett vristskott upp i nättaket och helt otagbart för Serina Iddrisu Backmark i det svenska målet.

Sverige fortsatte att spela en offensiv fotboll och repliken var nära för den hypersnabbe Monica Jesu Bah fått bollen av tyskorna lite till skänks, men det ville sig inte och skottet tog i stolpen.

Utan storspel i målet av Serina Iddrisu Backmark så var det minst två jätteräddningar som såg till att ställningen alltjämt var 0-1 till Tyskland.

Andra Halvlek inleddes med att Sveriges målvakt återigen fick visa vilken duktig målvakt hon är efter att fått göra en kvalificerad räddning.

Sverige fick jubla efter högerbacken Hanna Wijk slagit ett fint inlägg och lite kalabalik från tyskorna hamnade bollen framför en framstörtande Monica Jusu Bah som kunde slå in kvitteringsmålet till 1-1.

Monica Jusu Bah lägg det namnet på minnet – för i våra ögon Sveriges nästa storstjärna utan att ens tveka!!

Oturligt nog skulle den tyska målvakten göra en bra räddning för sitt lag, istället blev det tyskorna som turligt nog tog ledningen efter att bollen tagit ett svenskt ben och tagit en lufttur över den svenska målvakten och 1-2 var ett faktum.

Tyskorna fortsatte trumma på och skulle till sist vinna med 1-4 efter att Mia Büchele visat upp ett drömmål på frispark som satt rätt upp i krysset – VACKERT VÄRRE

På tisdag avslutar F03-landslaget för-EM med match mot Spanien i Ängelholm med eller utan Wilma Leidhammar det återstår att se!

Pia Stipendiatet delades ut på Örjans Vall
som i år gick till Elisabet Gunnarsdòttir.

Juryns motivering

För att erhålla Pia-stipendiet, och därmed bli ambassadör för svensk damfotboll, ska personen haft betydelse för damfotbollen i stort, i ungdoms- eller seniorfotboll, aktiv som spelare, tränare eller organisationsledare. Verksam i bredd eller elitklubb, i intresseorganisation, förbund eller i damfotbollens syfte. Kort sagt: en eldsjäl för damfotbollen.

Elísabet Gunnarsdóttir, huvudtränare Kristianstads DFF, är modig, kunnig, nyfiken och står upp för sina åsikter. Jobbet hon gjort i Kristianstad under alla dessa år är imponerande. Elísabet har ett engagemang utöver det vanliga, ett engagemang som är viktigt inte bara för svensk damfotboll utan för svensk fotboll generell skriver SVFF på sin hemsida.

Bildextra från Sverigematchen hittar du nedan

Sverige - Tyskland F16

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen