Golf

Guld & Silver till Halmstad i SM

Total dominans av Ringenäs GK & Halmstad GK när damerns Dam-SM avgjordes under lördagen på st Arilds golbana

Ringenäs skaffade sig en klar ledning inför lördagens avslutande singelspel och vann i överlägsen stil SM guldet före Halmstad GK.
Senast klubben tog guld var 2015.

I det vinnande guldlaget spelar Tova Sandrén, Josefin Widal, Ingrid Lindblad, Nathalie Borg, Wilma Augustsson och Moa Svedenskiöld.

En av guldvinnarna är Tova Sandrén summerar veckan så här till Halmstadsport.se

Det var helt fantastiskt att få ta guld med det härliga gänget!
Vi kom först ner på tisdagen och skulle spela in banan och det är ju en väldigt fin bana med massa kluriga hål och särskilt med den blåsten som vi haft denna veckan, så får man tänka till en extra gång.

Under första tävlings dagen (onsdag) så spelade jag inte på morgonen utan gick och stöttade mina lagkamrater som spelade i en foursome och det gick helt okej då vi gick 79,75.
På eftermiddagen spelade jag i en bästboll tillsammans med Moa Svedenskiöld och vi gick 67 och den andra bästbollen gick 63, en väldigt bra eftermiddag.

Dagen efter detta var det dags för ett singelspel då jag inte spelade men fick kolla på riktigt fin golf i den tuffa vinden och under den dagen gick vi +8 om jag inte misstar mig och vi går till delad ledning tillsammans med Halmstad GK.

Under fredagen var det dags för en foursome där jag spelade tillsammans med Nathalie Borg…Och vi var väldigt stabila och spelade bra golf båda två.

Finaldagen

Det var redan nervigt från start även att jag inte spelade.

Det var live rapportering var tredje hål och man ville hela tiden veta vad alla gjorde så man höll koll på hur det låg till mellan Halmstad och Ringenäs .
Det sista hålen var väldigt nervösa och stod på 18 Green och skrev tillsammans med min coach Thomas Lindström om hur det gick för både våra spelare och deras och tillslut när Ingrid Lindblad kom till green efter ett fantastiskt bra inspel, så väntar vi med spänning på om hon ska sätta putten eller inte.

Putten går i och det blir sådant jubel och kan inte tro att det är sant.
Alla står och kramar om varandra och det var en sådan häftigt känsla att få vara med om.
Senaste gången Ringenäs gk vunnit ett lag sm guld var 2015.

Vad är ditt mål med golfen 

Efter gymnasiet så åker jag över till College och pluggar och spelar där, men vill också utvecklas som människa också.

Bild:Privat

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen