Golf

Ingrid Lindblad från Ringenäs GK uttagen till junior VM

12 – 15 juni spelas Toyota Junior Golf World Cup utanför  Nagoya i Japan & Halmstadspelaren Ingrid Lindblad är uttagen.

I flickornas lag-VM är det nio nationer som gör upp om titeln. De tre svenska spelarna är debutanter i mästerskap men har spelat bra under säsongens inledande internationella tävlingar, bland annat seger på Irland för Kajsa Arwefjäll skriver golf.se

– Det blir intressant att åka till VM med tjejerna. De kommer att få spela en bra bana som är tight och som kommer att passa oss. Motståndet är mycket bra där deltagande länder kommer med sina allra bästa spelare. Vi kommer att möta spelare från helt andra delar av världen än vi normalt gör. De asiatiska länderna som Japan och Sydkorea tränar hårt och väldigt bra, säger Carl Gustavsson, coach för flicklandslaget.

Så här säger coachen Carl Gustavsson om Ingrid Lindblad

”Ingrid har utvecklats i alla delar av spelet sedan i fjol. I Franska öppna slutade hon på tionde plats i slagspelet och nådde sedan en slutlig delad nionde plats totalt i tävlingen.”

Övriga Uttagna flickspelare är

Andrea Grimberg-Lignell, 17 år, Hills Golfklubb
”Andrea är en spelare som spelar klart varje hål och rond utan att låta sig påverkas av hur det går. Hon inledde året med att i ett starkt startfält komma på en delad femte plats i Spanska öppna.”

Kajsa Arwefjäll, 17 år, Ljunghusens Golfklubb
”Kajsa har verkligen tagit stora steg framåt sedan 2017. Under inledningen av 2018 har hon placerat sig högt upp i resultatlistan i alla tävlingar hon spelat och i början av april segrade hon i Irish Girls Open Strokeplay Championship.”

*text uppdateras

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen