/
Golf

Julia Engström vann Lacoste Ladies Open i Frankrike

Golfstjärnan från Ringenäs lär inte glömma veckans tävling där både vinst och en hole in one skrevs in på CV:t…

När två rundor var avklarade så var Julia i ledning på åtta under par och inför avslutande runda ledde Halmstads golfstjärna med 4 slag.

När åttonde hålet spelades på fredagen slog Julia till med en hole in one, där hon först såg att det saknades en boll på greenen – men när hon tittar ner i det runda hålet så ligger just hennes boll där!

Lördagens och avslutande dagen av Lacoste Ladies Open i Frankrike inleddes med att 19 åringen ökade på sin ledning ner till Tvesa Malik och Frankrikes Celine Herbin efter att satt birdies på hål 2 och 3.

Herbin hade inte gett upp och Engström letade efter gårdagens och när tio hål var spelade så var ledningen endast två slag.

Julia som spelade första nio mycket bra under hela veckan och lite tuffare sista nio försökte att inte titta på ledartavlan.

Även om det var tufft sista delen så höll Julia undan och kunde ta sin andra vinst på touren

Till Lets golfs hemsida  sa vinnaren så här

”Det har varit den perfekta veckan, jag älskar den här platsen. Jag kom ut här med en god känsla och uppenbarligen var gårdagens hole-in-one en höjdpunkt, men det 17: e hålet var extremt viktigt för mig idag.
Det var nervöst i slutet, men jag är lättad att få det gjort. ”

Det var en kamp där ute idag, Celine pressade mig hårt och jag kunde se att hon gjorde birdies så jag försökte bara hålla huvudet kallt.

Den här vinsten var annorlunda, det är svårare att försvara.
Jag har varit i ledningen och tappat tidigare så för mig att vinna en ledning är en enorm säker boost. ”

*Bild We brand you play

*text uppdateras

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen