Handboll

Drotts damer föll mot Eslöv i damallsvenskan

Kvällens match i Halmstad Arena fick tjejerna i Drott kriga mot ett stabilt försvar ifrån bortalaget, segersiffrorna skrevs till 25-27

Halmstadlaget som har imponerat så här långt i serien hade chansen att gå upp i serieledning, men inledningsvis var man inte med på noterna och tränarteamet fick ta timeout kort in på första halvlek för att ”väcka” tjejerna…..

Efter den timeouten jobbade sig Drott in i matchen och matchen stod och vägde, men hela tiden en liten fördel till Eslöv.
I halvlek visade resultattavlan 13 -15 till bortalagets favör.

Andra halvlek var en kopia på första där Eslöv gasade i väg innan hemmalaget återigen visade otroligt fin moral och krigade sig tillbaka in i matchen, droppen kom efter ett missat avslut från Louise Lilja och bortalagets anfall tangerade i en hemmautvisning.

Skulle vi fått 25-25 i den sekvensen så kunde det blivit helt annat, för där var bortalaget skärrat säger tränaren Lars – Magnus Jönsson till Halmstadsport.

Matchresultaten skrevs till 25-27 och tränaren Lars – Magnus Jönsson sammanfattar det så här

 

Inledningen är ju mindre bra diplomatiskt sagt och räknar jag rätt så har vi minus 8 på den kvarten, men skall vi vara positiva så har vi plus 6 övriga 45 minuter mot ett tippat topplag som satsar hårt för att gå upp i högsta ligan.

I första timeouten var jag lite ”gramsen” och arg för jag tyckte inte tjejerna vågade framåt och lite halvtamt bakåt sen att de inte höll sig till vår taktiska plan gjorde mig frustrerad.

Tjejerna är jättesmarta och var besvikna här efteråt, dem vet ju vad som gick snett!
Sen blir man lite arg när inte budskapet går fram efter att vi hämtat upp i det väldigt bra i första och har dem lite skärrade och där är jag lite besviken på mig själv säger Lars-Magnus till Halmstadsport.

Vi lyckas komma tillbaka och gör det fantastiskt bra och vi försöker boosta dem med att de skall förstå att dem är väldigt duktiga, för tjejerna visar det match efter match hur duktiga dem är!

Idag är det en kämparmatch och på förhand kanske det inte är mot Eslöv vi skall ta poäng, men de är så bra så vi har chans att plocka poäng varje match så lite besviken är man.

Nu gräver vi ner oss någon timme sen är det upp på hästen igen och tar nya tag för nästa match på lördag avslutar Drottränaren.

Klicka på bilden för att se ännu fler…

HK Drott - Eslöv Dam

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen