/
Handboll

Drotts herrar går som tåget…

I lördags kväll visade man återigen upp bra moral när man inkasserade ytterligare en seger mot Kristianstad med 30 -27 i Halmstad Arena.

Ungdomslaget Drott har efter segern i helgen sex poäng upp till serieledarna Vinslövs HK och sju poäng ner till kvalstrecket.

Matchen mot Kristianstad sattes hemmalaget på prov efter man hamnat i underläge med 12-13 efter 20 minuter, där bortalaget segade sig i från med en ledning som mest på fyra bollar.

Det går inte att undgå att Drott har en helt annan moral i årets upplaga, då man gång på gång jobbar sig i kapp och inget undantag utspelades sig i lördagens match heller….

När matchklockan tickade in på 40 minuter kom kvitteringsbollen genom den starke och nyttige Emil Almander.
Att stå och titta på när Emil stångar sig blodig mot försvararna inne på linjen, skulle få vem som helst att bli förbannad med alla knuffar -brottargrepp eller tröjdragningar där VAR skulle fått frispel om man tog in det i handbollens värld.

Emil själv står mest och ler och verkar trivas som fisken i vattnet när han genom sitt uppoffrande spel som gör att övriga spelare i Drott hittar luckor för att sätta bollen i kassen.

När sedan Drott är i kapp tar man genast kommandot och får en liten ledning med tre bollar, men Kristianstad ger sig inte och knaprar sig nästan ikapp när klockan står på 56.37 är det endast en boll upp för bortalaget 26-27.

Erik Ekstrand sätter spiken i kistan efter att sätta två raka mål i numerärt överläge och stänger butiken för Kristianstad, segersiffrorna sätt till 30 -27 och en sann glädjeyra och lättnad sprider ut sig i Halmstad Arena.

Tränaren Johan Hedlund var  väldigt nöjd med grabbarna och nämner gång på gång moralen i laget som återigen gör jobbet tillsammans och krigar hela matchen igenom .. riktigt gött avslutar en nöjd tränare till Halmstadsport.

Klicka på bilden för att fler bilder från kampen i Halmstad Arena

HK Drott - Kristianstad Herr

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen