Handboll

Halmstad Handboll har något stort på gång efter stora framgångar på ungdomssidan

Oj vad det snackas handboll i stan och på ungdomssidan skriver man historia…

Att det just nu råder handbollssfeber i Halmstad, där båda seniorlagen i HK Drott är på väg uppåt i seriesammanhang.

När vi pratat ungdomssidan så visar Halmstad Handboll att framtiden är tryggad.

Killarna födda 05 spelade USM med steg 4 förra helgen och för att ta sig till nästa level var man tvungen att vinna sin grupp.
Efter ha vunnit mot klassiska Redbergslid med 19-18 och följer upp med en seger till mot Vassunda IF 29-24 väntade H43 Lund HF.

Tuff match där H43 går segrande ur striden och tar sig vidare till steg 5, det innebar att Halmstad Handboll blir tvåa i gruppen.
Halmstadlaget är bland de 16 bästa i Sverige och det är det få lag från Halmstad som klarat av.

Tränaren Camilla Johansson säger att detta är en otrolig laginsats där alla är delaktiga och visar upp fin handboll, glädje och kämparglöd!
För det var verkligen en lagprestation avslutar Johansson till Halmstadsport.

 

 

 

 

Historia är inskrivet i Halmstad Handboll

Tjejerna födda 05 hade en tuff uppgift att knäcka i helgens USM steg 4.
Andra sidan planhalvan väntade Skövde, Höörs HK, Spånga HK och Kärra HF under helgen och den kan bara sammanfattas med succé.

4 matcher med idel vinster och nu väntar steg 5 och man är bland de 8 bästa i Sverige, det har inget lag på tjejsidan från Halmstad någonsin lyckats med.
En stor laginsats med många talanger gör att vi går vidare, nyckelmatchen mot Kärra under lördagen där vi gör en briljant match och vinner med 29-21 säger en väldigt nöjd tränare Joakim Eliasson till Halmstadsport.

Smolk i bägaren är att Alva Ståhlberg bröt båtbenet, men det hindrade inte henne att gå in och lägga en straff.

En av spelarna Tova Feuk säger så här om den häftiga helgen…

Har fortfarande svårt att ta in att vi gått vidare till steg 5 då jag tror att alla såg det mer som en dröm än en möjlighet. Helgen går väl därav att beskrivas som overklig och jätterolig såklart. Men vi vet vad vi kan och någonstans är detta som ett bevis på att vi faktiskt är bra. Vilket vi nog inte vågat tro tidigare.

Vi har alltid varit starka bakåt och det skapar möjligheten för oss att gå vidare. Men annars är vi ett gäng tjejer som alltid stöttar varandra och bidrar med energi när någon gör något bra. Även att visa glädje när man själv gör något bra ger också energi till laget. Denna energin gör att vi kan vända matcher som vi håller på att förlora. Jag är otroligt nöjd och stolt över oss och att vi tillsammans gjort det här möjligt.

Jag kollade lite på matcherna igår och man blir bara så extremt glad av att se den glädjen vi visar på planen vilket jag tror även smittar av sig till publiken avslutar en nöjd Tova Feuk.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen