Handboll

HK Drotts damer vann mot Kungsängen i en riktig rysare

Kvalserien är i full gång och Halmstadlaget kopplade greppet – och har allt i egna händer inför returen i Halmstad Arena

Gårdagens match mot Kungsängen blev väldigt spännande och innehöll allt som en handbollsmatch skall ha.

Drott fick en tuff inledning med att först ligga under med några bollar innan man vänder på steken och helt plötsligt leder med några.
I detta skede så är det Halmstadlaget som för matchen och ligger snäppet före i målprotokollet till halvtidsvilan gör entré.

I Halvlek står det 12 -14 till bortalaget som skulle få det hett om öronen i andra halvlek.

När andra halvlek tog fart följdes lagen åt och när matchen börjar lida mot sitt slut står det 30-29 efter att Cecilia Patriksson tryckt in bollen bakom hemmamålvakten.

Kungsängen som aldrig gav upp lyckas kvittera med mindre än en minut kvar och förlängning skulle få avgöra denna häftiga handbollsmatch.

I första förlängningstiden var det Drott som vara nära att avgöra när Louise Lilja missar sin straff i läget 32-33, Kungsängen lyckas återigen kvittera till 33-33.

Rysarmatchen var igång och när Kungsängen missar sin straff i andra förlängningshalvleken och en viss Lilja satte sin straff och den stora matchhjälten blev Emma Backman genom att sätta Drotts 35:e mål och gör så att Halmstadlaget gick segrande ur denna match.

Nu väntar match hemma och har fördel av hemmaplan två chanser om det skiter sig i första matchen.

Även utanför plan blev det dramatisk när tjejerna fick ta sina saker för att hinna till flyget, även där blev man segrare när man hann med planet!

Självklart skall nu Halmstadborna ta sig till Halmstad Arena och stötta tjejerna i kampen att spela i Damallsvenskan nästa år!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen