Handboll

Speltiden ökar för Amanda Kullenberg i Elitserien

Drottstjärnan Amanda Kullenberg trivs som fisken i vattnet i sin ”nya” klubb Kristianstad, där hon ser varje dag som en ny erfarenhet…

När säsongen tog slut hemma i Halmstad öppnade sig en ny port österut för den unga talangen och nu ser man att 21-åringen har en ljus framtid på handbollsplanen när speltiden ökar.

Halmstadsport hälsade på hos Amanda i hennes nya stad sedan tre månader tillbaka och det är en sprudlande glad Kullenberg som möter oss på Kristianstads gator.

Amanda berättar för Halmstadsport att hennes serie här hemma i Halmstad blev pausad och samtalet som kom till pappa Björn i rådande Corona löd:
Vi vill se Amanda i Kristianstad!!

Hur har starten varit i din nya klubb

Jag tycker det det gått bra och fått mer speltid mer än vad jag förväntat mig – jag hade inga förväntningar utan bara glad att får träna handboll och matchspel är bonus för mig.
Jag har fått mycket speltid så det är jättekul säger Amanda och skiner upp som solen i Kristianstad.

Känns det som att du växer för varje dag som går

Absolut och jag klickar väldigt bra med spelarna och tränarna och desto mer man tränar och spelar kommer man in i deras sätt att tänka och man hittar sin roll.
I Drott hade man sin roll och jag har inte bytt lag innan eller provspelat med något annat lag, så det var svårt att hitta ”sin” roll utan man tittar mer på vad andra gör så anpassar man sig.

I Drott så var du en framstående spelare som tog plats hur ser det ut nu – kan du vara  dig ”själv”

Jag har ju inte samma roll här i Kristianstad utan när jag kommer in på matcher så vill jag visa att jag vill och kan och göra mitt bästa hela tiden.
En stor uppgift är att peppa tjejerna på plan och vilja springa när man själv är inne och jag ger mig aldrig säger Amanda som den vinnarskallen hon är.

Min speltid har varit att jag avlastat Martina som är på samma position som jag och är en väldigt duktig spelare, så jag har är bara glad att jag får speltid.
Strävan är att bli bättre hela tiden och Martina är en liten förbild för mig och målet är att bli lika bra som henne.

Är det något som du märkt att du behöver förbättra

Jag behöver bli starkare och min styrka sitter i min snabbhet, men jag jobbar på att bli starkare poängterar Kullenberg.

Hur ser framtiden för dig

Solen blir väldigt stark i Kristianstad när denna fråga ställs och Amanda säger lite svävande att tanken är jag blir kvar här säsongen ut och sen vet jag faktiskt inte!
Jag fick ett godkännande från tjejerna i laget och för Drott, så det var skönt.

Vad skulle du gjort om du inte fått ett godkännande

Då hade jag nog tänkt annorlunda.

Vad betyder dina lagkompisar i Drott

De betyder jättemycket

OM Kristianstad säger att de vill behålla Amanda Kullenberg efter säsongen hur kommer dina tankar gå då

Lång lång tystnad … Jag är verkligen sugen på att bli så bra handbollsspelare som möjligt och sen om det är nu eller senare beror på om jag får speltid eller inte för det är då jag utvecklas.

Gällande träningarna hur ser det ut här gentemot Drott

Vi tränar varje kväll och sen försöker jag få in ett gympass på förmiddagen varann dag.
Själva träningarna är inte så mycket annorlunda för i Drott tränar vi hårt, men själva tuffheten/viljan i varje träning är skillnad.

Vad skulle du vilja ta med från Drott in i din nya klubb

Lagandan för vi är som en stor familj och den dagen jag behöver ta beslutet så kommer det vara jättetufft, men det känns som min ”familj” kommer alltid vara kvar

Fotograf: Ljungström Photography

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen