Friidrott

23 personliga rekord samt 2 SM medaljer till IFK Halmstad

Den intensiva SM-månaden augusti är igång på riktigt  för IFK Halmstad och då även IFKs framgångar, och första helgen var inget undantag…

En trupp på sex aktiva och tre ledare har varit på plats på Sunnerbovallen i Ljungby där SM i mångkamp avgjorts under dagarna två.

Den korta summeringen lyder 23 (!) personliga rekord, två klubbrekord, ett distriktsrekord och två SM-medaljer säger Therese Modin.
Resultaten finns här och den lite längre summeringen följer nedan.

IFKs deltagande var fördelat på fyra olika klasser
Moa Andersson i F15, Ann-Kathrine Bergenhem i F16, Matilda Åkerman och Ida Jexe Ek i F17 samt Ludvig Palmkvist och Edvin Håkansson i P16.

För Moa var detta första SM-tävlingen någonsin och även om hon inte riktigt lyckades överträffa sin PB-serie från klubbmästerskapen i juli fick hon med sig ett nytt pers i spjut 30,23 och kanske framförallt värdefulla erfarenheter inför framtiden. Och trots att känslan var “stolpe ut” så blir Moa sjua i sitt första SM!

I F16 fick Ann-Kathrine ”AK” Bergenhem ingen drömstart när hon var på vippen att falla under häckloppet, hon lyckades dock stå på benen men dyrbara sekunder försvann. Fortsättningen av mångkampen var stabil och även hon tar med sig ett PB i spjut 27,50. I totalen blir AK åtta och hade med största sannolikhet slagit sitt tidigare PB i mångkamp utan strulet i häckloppet.

Dubbelt deltagande i F17 och smått osannolika dubbla SM-medaljer till Ida och Matilda som tog silver och brons
Om Idas två dagar kan beskrivas med flyt, så kan Matildas beskrivas med kämparglöd – men oj vilken lycka som utbröt hos de båda när det stod klart att Matildas krigande varenda meter i det avslutande loppet på 800m skulle belönas med en bronsmedalj.

Matilda inledde med PB på korta häcken 16,20 och avslutade med PB på 800m 2.38,89 och däremellan kämpade hon. Efter 1,52 i höjd, 11,91 i kula, årsbästa 27,84 på 200m och 4,84 i längd med hela plankan kvar var det dags för hennes två bästa grenar, spjut och 800m. Med 39,52 i spjut äter hon sig närmare pallen och behöver sedan springa ungefär 10 sekunder snabbare än trean för att plocka hem bronset. Sagt och gjort, PB med fem sekunder och framförallt 12 sekunder tillgodo!

Även Ida inledde med ett strålande häcklopp när hon sänkte sitt PB från 15,05 till 14,60 och samtidigt krossade ett 29 år gammalt klubbrekord som tidigare löd 14,93. Näst-PB 1,58 i höjd följdes av idel PB: 11,61 i kula, 26,05 på 200m, 5,72w i längd, 31,54 i spjut och 2.43,61 på 800m. Det resulterade i 4838 poäng och en något överraskande silverpeng, samtidigt som hon även slog nytt klubb- och distriktsrekord. Det tidigare distriktsrekordet var 4547 poäng från 1979, alltså 42 år gammalt!

Grabbarna i P16 gjorde sina andra tiokamper någonsin och satte PB åt höger och vänster
Båda två slog sina tidigare serier med ungefär 200 poäng. Sticker ut gör Ludvigs 300m-lopp (PB med nästan två sekunder), Edvins utveckling i stav där han höjde sig från 2,15 till 2,50 och deras avslutande 1000m där både satte pers. Totalt satte de 13 nya personliga rekord i sina första SM-mångkamper och kommer sjua (Ludvig) resp åtta (Edvin).

Nu väntar några dagars återhämtning och uppladdning på hemmaplan innan det bär av till Norrköping och USM redan på torsdag för några av 16-17-åringarna i detta gäng. Helgen därefter är det dags för JSM19-22 samt USM15 i Linköping, mer om det framöver. Nu njuter vi av de fantastiska framgångarna några dagar avslutar Therese Molin till Halmstadsport!

Vad är det som gör att ni återigen producerar fina prestationer och ni kniper SM medaljer
Framförallt så är det duktiga ungdomar som sporrar varandra men jag vill lyfta våra duktiga ledare som gör ett otroligt jobb med dem aktiva säger ordföranden Anders Svensson

*Text Therese Molin
*Bild Per- Ola Åkerman

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen