Friidrott

Vilken succé för IFK Halmstad när USM för 16-17 åringar avgjordes

Under USM för 16-17-åringar i Norrköping kammade IFKs ungdomar hem inte mindre än fyra medaljer varav två GULD, två klubbrekord, ett distriktsrekord och en plats i det svenska ungdomslandslaget till Finnkampen i Stockholm 4-5 september!


När Åtta aktiva tillsammans gjorde 17 starter då noterades hela nio nya personliga rekord.

I P16 inledde Ludvig Palmkvist tävlandet under fredagen med att göra en stabil stavtävling i den lite kluriga blåsten och sluta på en tolfteplats.

Efter att ha tagit alla höjder i första försöket, inklusive nya PBt 3,27, tog det sedan stopp på 3,49.
Under lördagen var det dags för försökslopp på 300m häck för både Ludvig och träningskompisen Edvin Håkansson.

Båda två gjorde strålande lopp, satte varsitt nytt PB med ca två sekunder och belönades med platser i finalen! Väl där överpresterade de igen och slutad fyra och sexa. Ludvig blev fyra med nya PBt 41,84 och Edvin sexa på 42,44.

Isac Svensson var ensam deltagare i P17 och gjorde två starter, 110m häck och längd

Med endast sju avprickade blev det final direkt och i den starka medvinden gjorde Isac ett jättefint häcklopp på 14,55. En silverpeng där och sedan ett snabbt skobyte för att förbereda sig inför längdfinalen.

Lite ansatsstrul inledningsvis men i femte omgången fick han till dagens och karriärens längsta hopp 6,79, dock i för mycket vind, vilket gav honom en femteplats.

Precis som förra helgen inledde Ann-Kathrine Bergenhem med ett lite stökigt lopp på 100m häck i F16.

Trots ett ordentligt islag i första häcken var hon bara åtta hundradelar från pers på 15,18 och tog sig vidare till final. Väl där gjorde hon ett mycket bättre lopp och kom fyra på fina 14,94w.

I försöken på 200m gjorde AK ett jättebra lopp och det nya personliga rekordet lyder 27,07. Under söndagens höjdtävling hoppade hon 1,48 och kom på det tia.

I F17 hade IFK fyra deltagare där tre av dem var igång redan under fredagen

Elin Rydqvist gjorde en av sina absolut bästa släggtävlingar och slutade femma på 49,89 med hela fyra kast över 48 meter. Det enda som saknades var den där riktiga fullträffen, men den kommer!

Hanna Dahlin gjorde sin tveklöst bästa höjdtävling i sommar och trots det blev det “bara” 1,48 efter tufft höjningsschema och tre fantastiskt fina försök på 1,54. Det blev tangerat årsbästa och en tolfteplats för Hanna.

Ida Jexe Ek hade en strålande helg i Norrköping

hon började med att enkelt ta sig vidare till längdfinalen efter 5,65 i första omgången, vilket också var längst av alla i kvalet. Under lördagen inledde hon med att kapa en hundradel på sitt PB och klubbrekord på 100m häck ned till 14,59 och ta sig vidare till final. Därefter längdfinal och en makalös hoppserie där hon leder från början till slut och har tävlingens två längsta hopp med smått osannolika 6,02w som kronan på verket. För mycket vind i samtliga hopp men nämnas bör att Ida hade som minst vind i sitt längsta hopp!

I häckfinalen, som hamnade lite i skymundan, sprang hon dessutom hem ett brons mitt under pågående längdfinal på 14,53w. Kort därefter, mitt i detta glädjerus kom även beskedet att Ida kommer att få göra sin landslagsdebut i längd på Ungdomsfinnkampen i september!

Matilda Åkerman hade en tuff lördag men precis som under mångkamps-SM förra helgen visar hon att det är inte över förrän det är över!

Hon kommer ut på söndagen och inleder med PB 10,56 i tresteg och gör totalt sett sin bästa trestegstävling någonsin. Dagens längst hopp mätte hela 10,98w. Sedan äntligen dags för spjuttävlingen som Matilda imponerade i från början till slut. 44,44 i första kastet var PB redan det, sedan ökade hon i andra till 47,36 som även blev segerresultatet med ungefär två meter ned till tvåan.

Dessutom en förbättring av såväl klubbrekord som distriktsrekord!

 

Ida Jexe EK berättar om känslostormen efter en magnifik helg

-Det känns jättebra fortfarande inte tagit in allt.
Redan i kvalet i fredags kände jag att jag kunde hoppa långt.
Behövde bara ett hopp för att klara direktkvalet, sen kändes det skönt att f¨en bra start i finalen med 5,76 direkt som jag tänkte skulle räcka för att få alla sex hoppen och sen därefter var det bara att köra på säger Ida.

Häcken kändes också väldigt bra, då jag börjat få ihop de tekniska detaljerna.
Hela helgen och att dessutom ta två medaljer var helt över förväntan.

Uttagningen till ungdomsfinnkampen är jag så klart väldigt glad över och det skall bli sjukt kul att göra landslagsdebut avslutar Ida Jexe Ek till Halmstadsport.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen