Gymnastik

Brons i Nordiska mästerskapen för Halmstad Frigymnaster

Det var många år sedan Halmstad Frigymnaster var med på Nordiska mästerskapen i lag, när chansen kom tog man den och bärgade ett historiskt brons

Berätta om resan till bronset

Hela resan började efter USM förra sommaren där första delmålet var JNM-kvalet i oktober där vi var tvungna att visa att vi nådde upp till en nivå som håller för att få delta på JNM.
Efter besked om att vi skulle få åka så har vi legat i hårdträning med sikte på att steppa upp ytterligare.

Det har absolut inte varit en spikrak resa då vi tyvärr dragits med lite skador och annat på vägen, men gymnasterna har tränat väldigt flitigt och målinriktat sedan kvalet.
Några som kämpat med rehab för att komma tillbaka samtidigt som många lyfte sig både svårighetsmässigt och stilmässigt, inte minst på trampetten där vi ökade med över 1 poäng från kvalet.

Vi har även kämpat hårt med att få till ett nytt fristående och lagt mycket tid på svårigheterna i det programmet.

Inför tävlingen hade vi bra koll på de andra lagen och visste att det skulle bli en jämn tävling.
Vi har hela tiden haft inställningen att vi ska köra ”vårt race”, fokusera på det vi kan påverka och försöka njuta så mycket under resans gång som möjligt säger klubbens tränare Andy Karlsson.
Med det sagt så gjorde gymnasterna en otroligt fin tävling som tog oss hela vägen till en 3:e plats, endast 0.4 p från ett silver.

Vi alla väldigt nöjda med tävlingen och jag är otroligt stolt över alla.
Detta var vår första internationella tävling, otroligt kul och lärorikt för oss alla.
Har haft äran att få följa det här gänget under snart 10 års tid, från deras första kullerbyttor till att dom nu står här på JNM avslutar en stolt bronsmedaljörtränare till Halmstadsport.

Hur firade ni bronset?

Gårdagen firades med bankett tillsammans med alla övriga lag. Alla fick klä upp sig, äta en fin middag med efterföljande disco mm.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen