Gymnastik

Filip Lidbeck säkrar plats i världscuptävling i Cottbus efter Mälarcupen i helgen

Halmstad Frigymnaster har tävlat Mälarcupen i Stockholm i helgen, vilken resulterade i fina prestationer och flera medaljer.

Mälarcupen är en internationell tävling i artistisk gymnastik och årets tävling var den 36:e i ordningen.
Halmstad Frigymnaster representerades av Christopher Soós, Filip Lidbeck, William Hyll samt Vilgot Hyll.

Filip Lidbeck, som har specialiserat sig på fristående, ringar, hopp och räck, gick till final i fristående där han tog ett silver, samt placerade sig på femte plats i ringar.

Mälarcupen är Filips första tävling sedan han drog av hälsenan på världscupen i mars tidigare i år.
Helgens fina friståendepoäng gjorde att Filip kvalade in sig för en ny världscup i Cottbus om tre veckor.

Christopher Soós, som har en skadad axel, ställde upp i fristående, bygel, hopp och barr och gick till final i hopp där han tog en silvermedalj. I fristående placerade han sig, efter några missar, på fjärde plats.

På juniorsidan tävlade William och Vilgot Hyll

William gjorde en riktigt fin tävling och kom fyra i mångkampen samt tog medalj i de två grenfinalerna där han gick vidare; det blev ett brons i ringar och ett silver i barr.

Vilgot, som har en lång säsong bakom sig, där han tävlat både Junior-VM och Ungdoms-OS i sommar, prickade inte formen och placerade sig efter ett antal missar i mångkampen på femte plats. Vilgot gick vidare i grenfinal till fristående där han missade bronset med en tiondel.

Jag är överlag nöjd med killarnas insats
Mälarcupen är inte en tävling som vi har toppat formen till, men vi fick fina resultat ändå. Halmstad Frigymnaster har inte haft den här bredden på elitnivå, med fyra killar i landslaget, någonsin och vi står oss bra i konkurrensen, säger Niklas Andersson chefstränare för artistisk gymnastik i Halmstad Frigymnaster

Götalandsmästerskapen den 9 November i Gymnastikens Hus, Halmstad.
Nu på lördag, den 9 november, arrangerar Halmstad Frigymnaster Götalandsmästerskapen i Gymnastikens Hus för killar i artistisk gymnastik.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen