Ishockey

Hammers startade sin roadtrip på bästa sätt

Storseger över Grums med 7-1 när Halmstad Hammers inledde NHL likna roadtrippen i Sverige.

Inledningsvis stod Hammers kvar på perrongen och svajade i sitt spel, men efter tio minuter hade Hammerståget stabiliserat sig och efter det visade Halmstadlaget att man var numret bättre i allt.

Konduktören på tåget Fredrik ”Freddan” Johansson kunde stå lugnt i båset och se sina mannar spela en bra match i sin helhet.

När Halmstadsport pratade med Johansson så sa ha så här om matchen

-Vi spelar stabil idag förutom de första tio men sen visar vi upp ett riktigt vasst powerplay och ett ofantligt bra boxplay där vi värderar våra lägen, så en jäkligt skön seger.

I kväll var vi numret större än Grums och det här var en perfekt start på vår lilla resa avslutar konduktören för segertåget Hammers.

Hammers har nu fem raka och är fortsatt serieledare med fyra poängs marginal.

När klockan närmade sig 13 minuter klev den hett omtalade Tim Bothén fram och vispade in 1-0 till Hammers efter förarbete från Martin Pärna.

Det skulle och stå sig tills pausklockan ljöd i Grums.

I andra perioden var det bara ett lag på banan och det var Hammers som tryckte in både 2,3,4:an.
Carl Westberg gjorde mål i Powerplay precis som Ludvig Nilsson och däremellan Victor Gagic gjort det tredje målet i spel fem mot fem.

I tredje perioden fortsatte Hammers ånglok att ånga på och satte tre puckar till bakom Grums målvakter.

Victor Gagic och Ludvig Nilsson utökade sin och lagets målskörd genom att sätta ett varsitt mål till.
Grums fick till ett tröstmål i tredje men det var inget som oroade Hammers utan man avslutade med att sätta den sjunde pucken med knappa fyra minuter kvar i mål när Oscar Jacobsson skriver in sig i målprotokolle

 

Roadtrippen inleds med match uppe i Grums på onsdag därefter övernattning i Örebro. På torsdag beger man sig sedan till Nyköping där man kommer att passa på att träna. Efter att ha övernattat i Nyköping drar man under fredagen vidare till Nynäshamn och tar färjan till Gotland där match mot Visby väntar på kvällen. På lördagen tar man färjan tillbaka till Nynäshamn och tränar sedan i Huddinge. På söndag drabbar man så samman med Huddinge, därefter rullar bussen söderut hem mot Halmstad igen

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen