Bordtennis

När ett läger tar slut – börjar ett nytt!

Att Halmstad Arena är en anläggning för otroligt mycket sport märker man när läger avlöser varandra.

Nyligen avslutades den populära lägret Stadium Sports Camp i Arenan och när den slutat tar Halmstad Hammers & Halmstad BTK vid och för stafettpinnen vidare med pingis & ishockey.

När det gäller bordtennisen så pågår den i två veckor och vem vet det kanske är morgondagens stjärnor som vi får se här.

När Halmstadsport hälsar på är det full fart i stora hallen med hela 40 bord och full fokus att sätta slagen på rätt sätt efter instruktioner av otroligt kompetenta pingisledare…

Varför detta läger har cirka 200 aktiva ungdomar från Sverige & Norge som årligen vill tillbaka förstår man när man hör dessa kompetenta namn.

Ulf ”Tickan” Carlsson legendarisk pingisspelare & förbundskapten (tog Sverige till bronsplats på hemma VM i Halmstad ) samt är numera sportchef /tränare i HBTK

Fredrik ”Figge” Håkansson med bland annat 5 SM guld i bagaget samt tränare i HBTK

Sebastian ”Sebbe” Lundahl färsk SM guldmedaljör i TTEX (Pingis utomhus)

När vi är här så kommer pingisstjärnan och för detta hemmaspelaren Mattias Karlsson in och stora ögon riktas emot honom.

Det här är stort för ungdomarna att få se den 18 rankade i världen slå sin patenterade backhand.

När vi går 150 meter västerut så får vi en käftsmäll av kyla men det är inte det som slår oss hårdast utan det är ungdomarna i Halmstad Hammers Summercamp.

Cirka 200 ungdomar kommer precis som pingisen slipa på teknik – motorik och spelförståelse under 2 veckor.

Att se passionen från ungdomar som brinner för sin sport – det får man verkligen se i ishallen.

Under ledning av ryska – Kanadensiska ledare tränar de 3 ispass – teoripass – fyspass allt för att ta nästa kliv i hockeystegen.

 

När i pratar med Halmstad Hammers tränare Fredrik” Freddan” Johansson om lägret så säger han så här.

Halmstad har allt när det gäller läger han rabblar närhet till förläggningen – Stranden – Halmstad Arena Ja otroligt många vill komma till Halmstad dessa veckor, som blir en kombinerad semester för föräldrarna och barnen får hålla på med sin favoritsport.

ÅR efter år så kommer unga hockeyspelare för att leva som en hockeyspelare – Vi får se om ett par år om det är någon blivande NHL spelare som varit här just i år – det vi vet i alla fall att HALMSTAD är populärt bland idrottsutövare år efter år…

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen