Ishockey

Sten sax Påse fick avgöra sista landskampen i Halmstad Arena

Dubbelmötet mellan Sverige och Danmark i Halmstad Arena slutade återigen med seger för folkets lag, men denna gång uteblev tennissiffrorna och en betydligt jämnare kamp…

Återigen var det glest på publikplats och aktuella siffror säger 1165 personer i Halmstad Arena, de må vara lite för denna dignitet av hockey.

Danmark hade fyllt på krutburken i den danska dynamiten och var ett helt annat lag än dagen innan.

Redan efter fyra minuter in i matchen visade Mathias From att det inte var en tillfällighet för dagen innan att han hittar nätmaskorna och 1-0 skrevs in på tavlorna i dansk favör.
Pucken studsade in bakom Jhonas Enroth som var dagens burväktare.
Spelet böljade på ett helt annat sätt i denna match, men målmässigt var det också danskarna som var i ledning efter första perioden.

Sverige började hitta tillbaka och kvitteringen skulle också komma genom Nils Åman efter knappa åtta minuter in i andra, men krutet i danska dynamiten var inte slut denna gång utan Joakim Larsen sköt danskarna in i förarsätet igen till 2-1.

Tre Kronor skulle få utjämna innan man gick på en välförtjänt pausvila, när Joel Kellman sköt ur en snäv vinkel och styrdes via en dansk klubba in bakom danska målvakten.
Där ser man hur viktigt det är att ta tillfälligt i akt att skjuta mot mål!

Tredje perioden och 2-2 på tavlan
Tre Kronor tryckte på i tredje perioden men danskarna stod emot i hela tredje och även i overtime, så publiken i Halmstad Arena fick se straffar avgöra denna kamp.

Det mest roliga under hela resan var att de båda kaptenerna valde sten sax påse för att få fram vem som skulle börja.
Jhonas Enroth spikade igen och Mathias Bromé och Jonathan Pudas fick bli målgörare i straffläggningen och kunde ta segern till Sverige.

Frågan är om de även vann sten sax påse tävlingen…det får vi nog inte reda på, men en otroligt bra sätt att få fram vem som skall börja lägga en straffavgörande – Får vi se det i VM 🙂

Klicka på bilden för fler…

Sverige - Danmark rond 2

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen