/
Kampsport

Atomserien en bra skola för nya boxare

I helgen avgjordes 4:e deltävlingen i Atomserien med 4 boxare från HAIS

I lördags hade vi årets fjärde deltävling av Atomserien med 13 matcher och klubbar från Halmstad, Värnamo, Angered, Hisingen och nykomlingarna Oskarshamns BK!

Det var många debutanter som var klara för start och det märktes så tydligt med deras iver och förväntan när de skulle väga in. Vilket gladde ett arrangörshjärta mycket, då hela serien är för de barn och ungdomar som vill lära sig och utvecklas i vår fina sport.

I och med den blandade skaran av nya och ”gamla” så blev det även väldigt blandade resultat med väldigt höga poäng den här gången. Det är inte lätt att döma diplomboxning och även där krävs det träning.

Så här gick det för HAIS boxare

Lea Hökerud var först ute av haisarna hon mötte en lite tyngre kille Vincent Nyberg, Värnamo BK och det syntes i matchen. Hon började bra och jobbade effektivt med sin främre hand för att följa upp med sin bakre mot motståndaren.

Dessvärre blev hon lite för passiv ju längre ronderna gick och kunde inte riktigt få till sina slagserier, däremot så är hennes fotarbete bland de bästa man kan se och med lite mer erfarenhet och självförtroende att ta för sig mer i matchen, så kommer hon bli en riktigt svår motståndare i framtiden. Förlust med 26-31

 

Linus Hökerud från HAIS gjorde sin bästa match någonsin!
Hela matchen igenom styrde han sin motståndare Leon Nilsson Garcia, Angered BC och höll honom på sitt avstånd med sin jabb.

Han följde upp med sina enkla slag och vann sin match med 30-29. Det var jämnt, men han tog den främst för sin förmåga att använda sin räckvidd till att hålla sin motståndare borta.
Linus fick även priset för Dagens Överraskning! Ett välförtjänt pris, då vi har följt Linus karriär och sett stora framsteg.

 

Pontus Sundqvist, som boxades mot en större och mer erfaren boxare Dilon Kena, Angered BC.
Pontus har generellt en väldigt fin boxningstil som trots sin tyngd flyter som en fjäril i ringen.

Dessvärre fick inte Pontus ut sin boxning tillräckligt då motståndaren valde mer att ”showa” i sin boxning än att boxas och det blev en förlut med 27-30.

 

Conor Smith var sist ut från HAIS som mötte Anton Stolfi, Hisingens BK.

Även här hade Conor fördelen att styra matchen med sin främre hand och fina fotarbete.
Han höll sin distans galant och kunde kontra motståndet efter fina undanglidningar.

Han visade på fina färdigheter att träffa och inte bli träffad som är hela poängen inom boxning. Det slutade med vinst 31-28 mot en duktig motståndare.

Det har varit fantastiskt att se utvecklingen av våra egna boxare!
Vi ser att HAIS Atomserie ger bra erfarenhet för alla inom diplomboxning säger Norah Guzlander i HAIS

som avslutar med att hela serien är skapad för att våra boxare i hela landet ska få färdigheter som kommer att gynna dem när de går över till riktiga matcher.

Inom diplomboxning är målet att få minst 27 diplompoäng där varje domare tittar på tekniska färdigheter såsom balans och fotarbete, rena slag och gardering och undanglidningar. Inga hårda slag får förekomma inom diplomboxning då det är teknisk boxning som gäller.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen