Kampsport

Klart med ny MMA-gala i Halmstad – Satsar på framtidens stjärnor!

Corona satte stopp för Wolf Fight Promotions gala i april förra året – nu  är man tillbaka med en ny MMA-gala i Halmstad Arena, som går av stapeln i oktober…

MMA proffset David Jacobsson som också är arrangören till galan säger till tidningen Frontkick.

-Fokuset ligger på framtidens stjärnor, som man vill hjälpa att få matcher i Sverige för att kunna ta sina karriärer till nästa nivå.
 Det känns lite som när vi arrangerade vår första gala, vi är spända och förväntansfulla

I april 2020 skulle Halmstadsbaserade Wolf Fight Promotion hålla sin tredje gala, som sett till matchkortet var den största på pappret dittills. Men kort inpå hade de inget annat val än att ställa in eventet på grund av coronapandemins utveckling som bland annat förbjöd publik.

Nu, över ett år senare, står det klart att organisationen återvänder med en ny gala i Halmstad Arena under hösten.

Datumet är satt till den andra oktober och arrangören David Jacobsson – som själv är professionell MMA-fajter – känner sig taggad.

– Det känns lite som när vi arrangerade vår första gala, vi är spända och förväntansfulla. Alldeles för länge har det varit torka på den svenska MMA-scenen, inte minst för amatörer och nyprofessionella. Särskilt Sydsverige har, precis som tidigare, blivit helt lämnade tomhänta från möjligheter. Vi är extremt taggade på att ta upp den pinnen igen och vara en bidragande faktor för Sveriges framtida stjärnor, säger Jacobsson till Frontkick.

Räknar ni med publik på galan, i och med att datumet ligger en bit längre fram i tiden?

– Vi räknar med publik åtminstone i en mindre skala.

Jacobsson fortsätter:

– Syftet med Wolf har aldrig varit att tjäna pengar, utan att se till så att våra fajters slipper ta matcher utomlands som “sacrificial lambs” så som många av oss har behövt göra.

Wolf Fight Promotion vill bli talangernas språngbräda

Konceptet för WFP har sedan starten varit att anordna flera matcher i A-klass med unga talanger, och toppa matchkorten med ett par proffsfajters. Och det kommer inte att förändras den här gången.

Jacobsson förklarar att man siktar på att få till tre till fem proffsmatcher, beroende på tillgänglighet. Övriga matcher kommer att gå i A-klass där man vill ge fajters möjligheten att bygga sina namn för att lättare kunna gå över till proffsscenen när de är redo.

– Det finns talang i stora mängder och vi hoppas på att kunna köra på rejält nu fortsätta att vara en språngbräda in i proffskarriären för våra fajters. Vi vill ge dem den perfekta övergången från A-klass till proffs med jämna matcher och mycket uppmärksamhet så att de sen kan ta karriären vidare, säger Jacobsson.

Vad är oddsen för att du själv fajtas på galan? Är det möjligt nu när du är signad med Brave CF?

– Det går säkert med Brave, de är väldigt enkla att samarbeta med. Däremot kommer jag att ha mina händer fulla denna gången och väljer därför att fokusera på arrangemanget och alla de andra tävlande som inte kunnat tävla tidigare.

*Texten kommer frontkick

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen