Kampsport

Succé för Halmstad Muay Thai i SM på hemmaplan

Fyra guld och två silver blev facit för hemmaklubben, när SM på hemmaplan var avgjord.

Lägg till ett SM som höll världsklass när vi pratar arrangörsmässigt, där hela Thaiboxnings Sverige öster beröm över Halmstad Muay Thai.

Atmosfären som är när det är thaiboxning är magisk, där man kommer nära atleterna och man kan verkligen ta på stämningen som utspelas.

Moa Carlsson följde upp fjolårets JSM guld med att försvara titeln i -54- kilosklassen efter att

Alexander Varga tog silver i -67-kilosklassen då han förlorade mot Alan Horak (IF Svea Muay Thai).

Stämningen var på topp när Anton Wall fick se sin motståndare Hamed Rezai ge upp i fjärde ronden och Anton kunde knipa sitt första SM guld i 86 kilos klassen.

Anton berättade för Halmstadsport att det var en liten seg inledning men hade full kontroll.
Stämningen blev inte sämre av att Marcus Sundin Liljedorff kontrollerat satt in sina krokar tillsammans med några riktiga knäträffar.

Segern hade Marcus längtat efter och var tiktigt nöjd och lite tagen av stämningen och vinsten.
SM i världsklass är det här! – sa han direkt efter seger och riktigt riktigt skön seger, det här har jag tränat för och det här SM guldet tog jag inte idag utan efter all träning och planering jag lagt ner så ”vann” jag det tidigare sa en lycklig vinnare.

Skulle man plockat fram decibelmätaren när Kenny Hong äntligen fick sätta på sitt bälte efter att gått matcher sen i torsdags, då skulle mätaren visat rött

Kenny vann SM guldet i 67 kilosklassen och det var en lycklig kille som bärgade guldet efter vinst mot Mathias Carlsson från Norrköping) och en publik i extas fick se SM vinnaren hoppa upp på räcket och sträcka händerna i skyn till publikens jubel.

Kenny som har två silver sen tidigare beskrev stämningen som magiskt och att ta guld på hemmaplan är en grym upplevelse.

Emil Flystam  föll i 71 kilos klassen efter en tuff batalj mot Jonathan Larsson (Tullinge Muay Thai) efter domarsiffrorna 2-1.

Tränaren i Halmstad Muay Thai René Bon Costa var trött men upprymd av vad sina fighters visat upp på SM

-De är hjältar allihop och vi tar de här medaljerna som en stor familj, de visar verkligen hur bra de är och de tävlar för Halmstad – det är så underbart.

Hinner du njuta 

-Jag njuter när jag ser glädjen i deras ögon, de lägger ner så mycket själ i sin träning – ja i allt de gör säger en tränare som slitit överallt för att få till en SM helg som kommer gå till historien inte bra för klubbens framgångar utan även för evenemanget som är Sveriges bästa Thaiboxningsgala!

SM Thaiboxning

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen