Konståkning

12:e plats på junior rankingen i Sverige

Veckorna flyger förbi och jag har redan hunnit tävla klart alla deltävlingar av elitserien då sista kvaltävlingen gick i Linköping under helgen.

Träningarna innan tävlingen kändes bra och jag kände mig i bra form vilket gav resultat!

Efter kortprogrammet låg jag 12:a av 32 st med ett ganska bra åk, då jag enbart missade några småsaker men kände mig ändå hyfsat nöjd. Sedan åkte jag ett väldigt bra långprogram och fick himla bra poäng trots ett fall vilket gjorde att jag klättrade upp till en 10:e plats och fick nytt personbästa på elitserietävling (97.04) i och med detta knep jag en 12 plats på junior rakningen i Sverige och kvalade in till Elitseriefinalen i Mörrum som går i april.

Nu har jag lite paus från tävling fram till i mitten på mars då jag och Oscar ska vara med och representera Skåne i SKF-trofén (svenska konståkningsförbundets trofé) tillsammans med 7 andra åkare från Skåne.

Det speciella med denna tävlingen är att det fungerar som lag SM då allas placeringar läggs ihop från truppen och de laget som har flest antal topp placeringar vinner.
Detta är ju en lite annorlunda tävling då vi konståkare alltid annars tävlar individuellt så jag är jätte taggad inför denna tävlingen!  Vi har ju även ett guld att försvara från förra året som vi vann i Örebro.
Årets tävling går i Stockholm.

Nu till något som bekymrar mig lite är att vi har så lite tid kvar på isen i Halmstad i år..
Visst är det roligt att Halmstad fått pingis VM, men tyvärr tillför ju det att vår is försvinner redan 25 mars trots att vi har tävlingssäsong till slutet av april.

Detta gör ju att vi inte ännu vet vart, när eller hur vi kommer kunna träna framöver inför kommande tävlingar. Rykten säger att det blir i Veddige som vi kommer träna och de blir långa dyra resor varje dag.

 

/Tilde

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen