Konståkning

Halmstads Konståkningsstjärna Tilde Freiholtz skiftade karriär till proffs i Karibien

De senaste sju åren i december har Tilde tränat för kommande SM som går i mitten av december, men i år ser det väldigt annorlunda ut – nämligen åka skridskor mitt i Karibiska havet.

Så här säger Tilde till Halmstadsport om sitt val

Mitt val att lägga ner just elittävlandet var ett beslut jag fick tänka på ett tag, men med tiden kände jag att jag var klar med den delen och ville göra något annat.

Därför sökte jag och gjorde en audition för rederiet Royal Caribbean Cruise Line och fick jobbet ombord på Liberty of the Seas som tar 4400 passagerare och är ett av världens största fartyg i sitt slag.

Hur känner du när du väl är ombord och har varit ett tag

Nu har jag varit 5 månader ombord och jag är så himla glad att jag fick jobbet och den här chansen.
Jag älskar verkligen jobbet då jag får möjlighet att göra det jag älskar mest, att stå på isen men samtidigt träffa så många nya människor och resa på samma gång!
Det är en så fantastisk upplevelse.

Jag har även fått en annan syn utav konståkningen och hur den kan underhålla människor.
Alla älskar att få se vår show och allihopa är lika fascinerade utav det vi gör på denna lilla is samtidigt som båten rör sig.

Lär du dig något nytt ute på havet

Ja!
Man får även så mycket inspiration och tips på nya trick från andra och vill bara lära sig mer.
Jag har även fått testa på lite paråknings lyft vilket är så kul för mig som har växt upp med väldigt få killar inom sporten och aldrig fått testa på det innan.
Vi är 10 stycken konståkare ombord från Sverige, USA, Canada, Ryssland samt Schweiz.

Hur ser du på din tillvaron just nu!

Man lever verkligen i en speciell värld här med sol, bad och upplevelser på dagarna och på kvällen tar man på sig skridskorna och gör show för 850 personer på läktaren, fyra gånger i veckan.

Att få visa upp sig för närmare 3400 personer i veckan som står upp, klappar samt jublar är en stor och speciell känsla avslutar Tilde Freiholtz från någonstans i karibiska havet

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen