Övrig sport

16 Weeks of Hell är träningsmetoden som växer lavinartat i Sverige

Över 30 personer intog igår Scandic Hotell för att förändra sin livsstil, när de startar upp i 16 Weeks of Hell

Gruppen som var på plats i Halmstad kommer långväga i från med ett gemensamt mål i siktet -genom att förändra sig .

Metoden som Tony Andersson satt ihop gjordes efter att ha rannsakat sig själv och gjort en översyn över både kost, träning, vila samt analyserat egen kunskap och forskningsläge satte Tony ihop ett upplägg inför sin 40 årsdag (som då låg ca 8 månader fram i tiden).

Med detta upplägg som grund tog sig Tony till nästa nivå i sin fysiska utveckling och på 40 årsdagen var fysiken bättre än någonsin. Sedan dess har detta varit en helt naturlig livsstil och konceptet/upplägget har hela tiden utvecklats till att bli dagens 16 Weeks Of Hell.

 

En av coacherna är Martin Vaakanainen mer känd som hockeyspelare i succéartade Halmstad Hammers.
Martin berättar att man håller kontakt med deltagarna och coachar dem över internet i stort sett varje dag, men också fysiska möten.

Vem vet kanske hela Halmstad Hammers kör denna metod framöver för att bli ännu bättre…

En av deltagarna är Martin Nilsson från Malmö som berättar att han är sjukt taggad för förändringen som väntar och hört att det skall vara fantastiskt när det gäller upplägget gällande träning.

Vad har du för bakgrund till träning idag

Min bakgrund är att jag spelat fotboll när jag var yngre och sprungit tre maraton och nu vill jag testa på en ny grej som detta…

Vet du vad som väntar dig framöver

Jag har fått träningsupplägg och matschema som jag läst igenom, så därifrån ligger förväntningarna och de är väldigt höga & jag är sjukt taggad.

Det gäller nog att vara väldigt tävlingsinriktad och se fram mot denna utmaning.

Vilken förändring vill du göra

Jag vill framförallt gå upp i muskelmassa och ner  i fettmassa, så tanken är att var i perfekt form till beachen i år.
Målsättningen efter sommaren är att bibehålla det jag bygger upp och leva ett mer aktivt liv tillsammans med mer hälsosam kost, och det är här det skär sig för mig där man går ut och tar en öl med polarna lite då och då tillsammans med någon pizza.

Jag ser det här som en livsutbildning där man får koll på vad man skall äta och hur mycket det har jag inte koll på idag, men någon öl med grabbarna de närmsta veckorna är bara att glömma avslutar en förväntansfull 16 Weeks of Hell deltagare till Halmstadsport.

Vi kommer få följa Martins väg framöver och höra hur det går…

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen