Övrig sport

Framgångar för Halmstad Roddklubb under Sprint SM

För två veckor sedan var det kanot SM och  i helgen som var då avgjordes Sprint Rodd SM och klubbens aktiva gjorde ingen besviken…

Sprint SM i rodd 2021 på Hjälmsjö Arena i Örkelljunga är en arena som kanotklubben från Halmstad har bra minnen ifrån och det smittade av sig på grannklubben Halmstad Roddklubb.

Halmstads roddklubb presterade med fina resultat.

Det skulle bli en guldmedalj för Matilda Waide och Moa Klintefors med en sekunds marginal på distansen 500 meter i junior-SM.
Guldmedaljen var ett stort bevis på att all träning ger resultat.

Matilda Waide var inte nöjd med en medalj utan tog ytterligare två  medaljer med brons som ädel valör.
I singel samt i fyrmanna rodd så blev det totalt 3 medaljer för Matilda.

För Moas del blev det en femteplats i singel och även hon 3:a i fyran då hon tillsammans med Matilda var med i samma roddbåt som Ebba Grimberg och Edvin Persson när de bärgade bronset i fyrmanna rodd.

I senior tog Halmstad en fin tredjeplats i 500 meter mixed med Beatrice Persson, Ebba Grimberg, Fabian Meuller samt Niklas Pettersson i båten.

Lägg där till Fabian Meuller var med och rodde hem en andra plats i åttan, tredje plats i fyran, fjärde plats i singel och en femte plats i dubbel.

Med endast 0,2 hundradelar missade man guldet i åttamannabåten, men en fint silver bärgade man med sig till Halmstad.
I båten satt Rasmus Melin, Arvid Lundqvist, Daniel Böcker, Daniel Fredriksson, Niklas Pettersson, Fabian Meuller, Henrik Winnberg, Tobias Karlsson, Ida Klintefors

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen