Övrig sport

Hallands 3-dagars är helt magiskt

Hallands 3-dagars samlar över 1 600 löpare från tre världsdelar där skogarna runt Toftajön är orienteringslöparnas magiska arena

Hallands tre-dagars består av tre sammankopplade individuella tävlingar, där den första är en medeldistans, den andra en långdistans och den tredje en spännande jaktstart, där starttiden är baserad på den sammanlagda placeringen efter de första två tävlingsetapperna.

Halmstad OK, Laholms IF OK, OK Lindéna, Oskarströms OK, samt Simlångsdalens IF gör så att denna tävling fungerar och funktionärerna gör ett strålande jobb.

Du får gnugga dig i ögonen när du mitt ute på ett fält ser oändligt med husvagnar, tält och husbilar då skall Halmstadsport ge er ett tips.
Det är antagligen en tävling i Orientering som denna helgen i dagarna tre är.

Halmstadsport gav sig ut i skogen och vyerna är helt underbara att vara i, där starten är mitt ute i skogen.
Vi går längre in i skogen och hittar en kontroll och strax därpå ett litet kärr.

Löparna springer kors och tvärs med näsan ner mot kartan för att hitta rätt och rätt som det är springer en man över kärret och sjunker ner till låren, inga sura miner här inte utan drar i en gren för att komma upp.

Det härligaste av allt var hans underbara kommentar till sig själv – Inte denna vecka också sen var det bara att springa vidare till nästa kontroll.

När vi kommer till målet förstår vi hur populär denna tävling är.
Speakern pratar oavkortat och ger åhörarna info, vem det är som passerar mållinjen och det är skoförsäljning, grillade hamburgare.

Här är sexåringar, ungdomar, pensionärer sida vid sida, det är en magiskt syn.
Vi pratade med Tage Wahlgren från Halmstad där han berättar vad som är bäst med orientering

Ni får gärna använda våra bilder men ni behöver tagga Halmstadsport på socila medier.
Hittar ni en bild som ni gillar lite extra så mejla till jonas.backlund@hallandsport.se så löser vi de i högre upplösning till en billig peng

 

1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Hallands 3-dagars 2023..magiskt! | Helenalexx's Blog

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen