Övrig sport

Nattloppet ersätts av Hela Laholm springer

Den 6 augusti får Laholms FK äntligen anordna ett lopp på riktigt. Efter 2019 års Nattlopp tog klubben över arrangemanget men sedan kom pandemin emellan. ”Vi hoppas att det blir bra och att det kommer många löpsugna”, säger LFK:s sportchef Peter Åberg…

Förra året genomförde LFK loppet digitalt. Då märkte klubben att det var en hel del barn som var med. Därför kommer man att rikta sig mot barn med aktiviteter och ett gratislopp.

– Tanken från vår sida har hela tiden varit att göra om konceptet lite. Vi vill få in den här grejen med barn så att vi får unga personer i rörelse, säger Åberg.

Det blir en halvdag på torget i Laholm där olika föreningar deltar och presenterar sina verksamheter. Till exempel trialklubben Hawkhills och simklubben Stimmet.
– Det är lika mycket ett samverkansprojekt som att vi samlar in pengar till välgörande ändamål och till den egna verksamheten, säger Åberg.

Casandra Hallberg startade Midnattsloppet som blev till Nattloppet. Pengarna som kom in gick till olika välgörande ändamål. LFK kommer skänka 40 procent av intäkterna till Generation Pep.

Barnloppet är gratis och startar klockan 17. Efter gemensam uppvärmning får barnen springa 800 meter bland gränderna i centrala Laholm. Vägarna är avstängda så att det är säkert.
– Föreningarna kommer klockan 16 och samtidigt blir det lite andra jippon som riktar sig mot barnfamiljer. Hoppborgar och popcornmaskin och sådana grejer.

– Det är ett bra sätt att möta föräldrar och barn. Det finns många olika sätt att röra på sig i Laholms kommun och det är viktigt att vi får in fler i föreningslivet.

På kvällen blir det ett lopp för de äldre. Det finns två distanser. En på fem kilometer och en på tio kilometer. Loppet startar klockan 21 och går i centrala Laholm.
Det blir pris till de som kommer topp-tre, dam och herr, på båda distanserna. Det blir även utlottning av lite andra priser.

Varför går pengarna just till Generation Pep?

– Vi har kollat över lite olika alternativ och vi tycker att det passar bra in i vårt tänk. Hur de ser på det här. Det ska inte vara så krångligt eller krävas någon satsning. De är väldigt breda.
– Det behövs fler aktiviteter i Laholm. Vi ser fram emot det här jättemycket och hoppas att det blir en långkörare. Vi hoppas att många är löpsugna och vill vara med, avslutar Peter Åberg.

Laholms FK arrangerar Hela Laholm springer den 6 augusti med Laholms kommun som medarrangör.

Det blir gemensam uppvärmning även i år. Nytt är ett gratis lopp för barn tidigare under kvällen. Arkivbild

Fakta:

Generation Pep:

Organisationen startades av prins Daniel och arbetar för att motverka ohälsa bland barn och unga.

I samarbete med Laholms Tidning

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen