Övrig sport

SPORT = Intressant!

När vi startade Halmstadsport så hade vi en föraning att den lokala sporten är viktig på så många plan & nu har det gått ett år och vi kan konstatera – SÅ SANT DET ÄR !

Att vara intresserad utav sport är det många som är – ATT  så många är aktiva i sporter som man inte trodde fanns i Halmstad är fantastiskt.

När Halmstadsport är ute och skriver och tar foton, så är det några saker som fascinerar oss och det skall vi försöka få ner i skrift.

Halmstadsport brinner för den lokala sporten och är till för föreningarna, så morgondagens lokala förmågor hittar sin sport och dess styrka,att vara med i en idrott oavsett individuell eller en lagsport.

När vi möter företagarna och pratar sport vi har i Halmstad, så är personerna vi möter oftast involverade i någon förening eller har barn/barnbarn som man följer eller helt och hållet utövar en aktivitet själva för att må bra, det innebär faktiskt väldigt mycket i det sociala spelet.
Sporten har en enorm anknytning till näringslivet och en samtalsfaktor på möten, där man pratar om hur matcher gått – hur sin egen träning – eller barnbarnets match.

Sporten är så stark att den går över gränser oavsett om du sitter som VD eller har en ”vanlig anställning” SPORT kan vi alltid prata om!

Det andra som är så fascinerande är att vi har så många duktiga utövare i Halmstad!

Vi har så många som har nått fram till olika landslag och får uppleva sin dröm MEN det som är så häftigt att alla dessa utövare har sina olika mål och gör alltid sitt yttersta för att prestera på träningar/matcher oavsett ålder – kön – härkomst – förutsättningar.
Bara dem får hålla på med sin favoritsport med sina vänner.

Det innebär att vi i samhället mår bättre med mindre sjukskrivningar & bygger upp ett kontaktnät för hela livet, som vi sen kan prata om olika episoder som hände ”förr” typ ..
-Kom du ihåg ”Pelle” när han sprang in i stolpen på  Getinge Cupen!
Detta händer idag när man är på möten i skolan överallt – Sportvärlden är en sån barriärs brytare

Att se många av sporterna live är också väldigt fascinerande 

Vi satt och pratade med kommunchefen Henry Bengtsson om den lokala sporten, och hann satte verkligen en mening som är så sann – han sa så här !
-När jag går på lokal idrott så är jag aldrig missnöjd, när jag går därifrån & det spelar ingen roll vilken sport – vilken nivå det är på !

Tänk efter själva hur många gånger ni har varit besvikna när ni går från ett sportevent, då får ni ta bort resultat och att korven var kall utan helt transparent se med ögon deras inställning – förmåga att prestera och passionen att utöva sin sport.

Halmstadsport har varit och tittat på konståkning – bågskytte – karate – judo – boxning mm.
Sporter vi inte har någon relation till MEN när man går därifrån, är det så häftig känsla att man vill börja själv!

Vad vill vi ha sagt med ovan text ”JO” det är följande:

All sport är så viktig för samhället för att bygga nätverk för framtiden & givetvis ha något att prata om på raster mm.
För är det något som berör så är det sport & den lokala sporten är den vi har vår närmaste relationen till.

ETT Tips : Gå och kolla på lokal sport i helgen och hitta din nya sport & nya vänner –  för det finns en sport för alla !

Trevlig helg ! 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen