Hästsport

Succé för HalmstadTravets aktiva i Frankrike

Att HalmstadTravet har framgångsrika travtränare & travkuskar det vi i Sverige, nu vet Frankrike det med !

Bröderna Johansson, Jörgen och Håkan sköter som bekant Halmstads travbana med ackuratess.

Håkan B är dessutom en fullfjädrad körsven vilket nu även fransmännen är medvetna om. Eftersom Håkan B var den amatörkusk i Sverige som vann flest sulkylopp under fjolåret uppenbarade sig möjligheten att få köra på Vincennes – och som han körde!

Trots ett spår längst ut bakom vingen tillsammans med Ahrima Turgot hittades en perfekt position, mestadels andra ytter. Spurten sattes in mot upploppet och segern var i hamn i god tid före mållinjen så en rejäl segergest hanns också med. För övrigt togs segern närmast före Johan Untersteiners Emmett Brown.

En Halmstad-dubbel således i Paris.

 

 segrade med sin stjärna Day Or Night In i Prix Jean-René Gougeon. Voltstart trivs hästen inte med men från perfekta spår bakom bilen två togs ledningen omedelbart och även om han utmanades ordentligt över upploppet sträckte han förtjänstfullt på sig och höll undan på 1.11,3/2100 meter autostart och belönades med 47.250 euro.

Day Or Night In som slutade trea i Derbyt 2016 – vanns av en viss Readly Express – har fortsatt sin utveckling och närmar sig fyra miljoner intjänat. Det var första segern för Johan under Prix d’Amerique-helgen och hästens ägare och uppfödare, Bo Svenningsson, var också på plats och njöt av triumfen.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen