/
Simning

Moa Bergdahl reflekterar efter sitt SM-guld

Moa Bergdahl, 18, från SK Laxen tävlade i både juniorklass och seniorklass under SM på hemmaplan på Brottet för ett par veckor sedan. Det blev både individuella och kollektiva framgångar för Halmstadklubben.

Moa slog till med ett historiskt första SM-guld i seniorklassen för sin klubb på 100 m bröstsim under tävlingarnas näst sista dag.

Halmstadsport stämde av läget med Moa dryga veckan efter guldet:

Förra veckan tog du SM-guld på hemmaplan, beskriv upplevelsen nu när du hunnit smälta det.

– Det var ett fantastiskt SM överlag för hela klubben med många bra placeringar. Jag är väldigt nöjd med mina individuella prestationer både tidsmässigt och placeringsmässigt. Sedan var det väldigt speciellt att få ta en medalj med laget, delad glädje är dubbel glädje. Vi tränar och tävlar så mycket tillsammans så det var riktigt kul att även få ta en medalj tillsammans.

– Att vara första tjej som tog ett seniorguld i Laxens historia var jättehäftigt och jag hoppas att det har inspirerat många av de yngre tjejerna och killarna att fortsätta att simma och utvecklas.

Med ett SM-guld på seniornivå på meritlistan, vad siktar du på härnäst?

– Att fortsätta att utvecklas och simma ännu snabbare och jag vet att det finns många delar i min simning som har förbättrings potential, jag hoppas på att göra ett bra år innan jag fortsätter min simkarriär och akademiska karriär i USA nästa år, avslutar Moa.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen