Simning

SK Laxen tog USM – brons i Erikdalsbadet!

När Sum-Sim Riks började under fredagen så inledde tjejerna i SK Laxen på bästa sätt med ett brons till Halmstadklubben.

Idag inleddes svenska ungdomsmästerskapen i simning på Eriksdalsbadet i Stockholm.Det är simmare från sju regionsfinaler som nu kvalat sig vidare till riksfinalerna och Halmstadklubben är med i bassängen på bästa sätt.

När 4 x 100 meter frisim skulle avgöras så stod SK Laxens tjejer på pallen för att göra sitt i yttersta i klassen Flickor 16.

Tilde Morin, Karin Widerberg, Mellie Wijk och Wilma Svensson har haft stolpe ut flera gånger och kommit precis utanför pallen, men i dag fick tjejerna äntligen kliva upp på pallen.

Så här säger tjejerna efter sitt bronslopp till Halmstadsport 

Alla är nöjda över sin prestation och speciellt när vi haft oflyt tidigare,därför känns det här extra roligt att vi äntligen knep en tregjeplats tillsammans.

Vi var noga med att stötta varandra under hela loppets gång, om vi skulle lyckas skulle vi göra det som lag säger tjejerna till Halmstadsport.

Anledningen till att vi lyckades var att vi har tränat hårt och kämpade som ett lag

Upp till ädlare valörer var det en bit när Skövde SS tog guldet och Västerås vann silvret, ner till Sk laxens tredjeplats var tidmarginalen knappa tre sekunder.

SK Laxen hade knappa sekunden till godo till fyran Njurunda.

Halmstadklubbens andralag kom på en fin tiondeplats

 

Stort Grattis säger vi på Halmstadsport

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen