/
Volleyboll

Att vinna två matcher på två dagar och dessutom med två långa resvägar

Måste ses som ett bra betyg för tjejerna i Hylte/Halmstad vilka idag besegrade Örebro Volley med 3-2 på bortaplan.

Örebro som ligger på en andra plats i tabellen fick idag se sig besegras av ett bättre spelande Hylte/Halmstad.

I första set hade Örebro Volley väldiga problem med Hylte/Halmstads anfall och Jona Vigfúsdóttir satte mycket griller i Örebros spelare. Örebros passare Josephine Tegenfalk hade problem att fördela sina pass på så bra sätt så anfallarna kom igenom H/H:s block och försvar.
Daniele Kovacs de Lima var säkerheten själv och gav hela sitt lag energi. Det kändes också som det fanns två Dani och läser man protokollet så trodde nog fler så.

Hylte/Halmstads Annie Reiswig gjorde en otroligt bra insats i sin liberoroll.

Hon växer för varje vecka som går och första och andra set började Annie fantastiskt. Men Örebro har en stor spelare i Diana Lundvall som var skarp i alla lägen. Örebro tog snabbt ledning och höll Hylte/Halmstad ett par, tre bollar efter sig till 17-14. Då får H/H:s Daniele in bra rytm i sin sambakropp och hon såg även till att spika in setbollen till 23-25.

När då tredje set började var H/H tända till öronen och vid 7-1 till Hylte/Halmstad var det nog ingen i hallen som trodde att Örebro ska orka höja sitt spel. Men Örebro skärper till sig samtidigt som Hylte/Halmstad fick problem med servemottagningen och det hade Örebro inga som helst problem att utnyttja och var ifatt vid 11-11. Hylte/Halmstad gör några misstag mot slutet och Örebro vinner med 25-22.

I fjärde set rasade Hylte/Halmstads mottagning och försvar totalt ihop.

Man fick inte till de bra anfall som man vanligtvis sitter inne med och Örebro i sin tur får in allt och har dessutom lite tur på sin sida. Örebro ledde med hela 12 bollar vid ställning 22-10 när Hylte/Halmstad började tända till, man får till sitt snygga spel och även om det är lite sent för att vända setet, så kommer man i alla fall in i sin normala rytm och får energi och positiv känsla inför det femte och avgörande. Fjärde vinner dock Örebro med 25-15.

Avgörande set tar Hylte/Halmstad tag i taktpinnen direkt

Lilly Topic som gjorde en hel match efter en långdragen axelskada, var bättre och bättre ju längre matchen gick. I matchen får hon in hela 4 blockpoäng i protokollet. H/H höll fast vid sin ledning hela sista set men det krävdes hela 6 matchbollar innan Jona avslutade med ett skarpt anfall från sin vänsterkant som Örebro inte hade en chans att rädda och 19-17 till HH Volley.

Tjejerna i Hylte/Halmstad får nu ladda om efter två matcher och två segrar i helgen. Igår mot Svedala med 3 – 0 och dagens match mot Örebro med 3 – 2.

Text Eva Alberti

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen