Volleyboll

En imponerande seger när Örnahallen återinvigdes

Lagom till återinvigningen av Örnahallen, blev tre stycken tjejer, från Hylte/Halmstads utvecklingslag, klara för debut i Elitserien 2019-2020. Det blev imponerande bra!

På förhand var det nog många som kanske stannade hemma på grund av vädret men även för att Hylte/Halmstad damers motstånd inte var direkt hotande när jumbon Svedala kom på besök. Men då missade man tre härliga tjejers debut och som dom gjorde det!

Sonja Grahn har tidigare varit uttagen i juniorlandslaget och dessutom tränat lite med Hylte/Halmstads elitdamer. Hon fick äran, eller den svåra uppgiften, att starta matchen med att serva. Detta är något som säkert många hade fått darriga ben av men inte Sonja. Hennes servar var perfekta och svåra för Svedala att få upp något anfall med.

När Alexandra Jedrycha några bollar senare byts in för att serva, är hon lika fokuserad och gör direkt ett serveess. Likaså kommer Marie Wolff in och med sina servar pressar även hon Svedala och inte heller Marie visar några skakiga ben.

I alla fall är det Sonja som får mest speltid och det är bara i slutet på andra set som hon byts ut för en välförtjänt vila. Men vilken match hon gör. Hon får 3 serveess och 3 anfallspoäng. Dessutom blev hon riktigt välförtjänt utsedd som matchens lirare och hela publiken, hela laget och samtliga funktionärer var nog helt överens om detta.

Annars i matchen var det ju Kirstie Hillyer som blev poängbäst i protokollet. Whitney Turner fick idag prova på passarrollen ett tag och det gjorde hon bra.

Hylte/Halmstad vinner matchen mot Svedala med 3 – 0 (25/15 25/20 25/22)

Pris till bästa spelare

Nr 16  Tereza Kerpčarová, Svedala

Nr 5  Sonja Grahn, Hylte/Halmstad Volley

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen