Volleyboll

Ett krigande Södertelge blev en hård batalj för elitherrarna i Hylte/Halmstad

Det blev till slut vinst men det satt hårt inne…

Efter förra helgens vinst mot Habo borta, var det så dags för första hemmamatchen och denna avgjordes i Örnahallen, Hyltebruk. Hylte/Halmstads herrar började starkt direkt från första serve. Man fick ordentlig oreda i Södertelge-försvaret vilka inte lyckades bryta H/H:s serve förrän efter 7-0 till hemmalaget. Båda centrarna, Lucas Gustavsson och Fabian Ramén briljerar framme vid nät tillsammans med passare Fredrik Holgersson. Mike Michelau och Jakob Tegenrot öser in poäng vid kanterna och libero Nils Åkeman fångar upp allt han får på sig.

Men i andra set slappnar man av, eller knyter av sig skorna alldeles för snabbt. Södertelge, med sina hårda servar och en hårt slående Enock Some, sätter käppar i hjulet totalt för hemmakillarna. Södertelge lyckas alltid få ut ett ben, en arm eller varför inte ett huvud för att rädda en boll. Det blir ingen snygg volleyboll ifrån något utav lagen men vinner andra set, det gör Södertelge.

I tredje och fjärde set går Hylte/Halmstad äntligen uppåt i energi. Även om tredje set blir jämnt så är det H/H som behåller styrkan setet igenom. Fjärde set dock, är det hemmalaget som känns starkast och håller sig främst setet igenom, även om Södertelge är i bakgrunden och krigar.

Det är precis som coach Almir Ljutovac varnar för i årets serie;
Ännu en gång får vi bevisat för oss att alla lag i serien är bra och spelar man inte på en hög nivå så torskar man set eller matcher!
Idag gjorde vi en lite ny uppställning mot matchen emot Habo, eftersom vi har en bred trupp och vi ska kunna göra det utan att det märks på kvaliteten för mycket. I första set går vi in och gör de saker som vi har pratat om, men sen blir det inte lika bra i andra.

Pris som bästa spelare gick till Nils Åkerman.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen