Volleyboll

Hylte/Halmstad tog och bjöd när Habo segrade i Örnahallen

Hylte/Halmstads herrar har verkligen haft det tungt efter nyår. Med skador och avsaknad av spelare skulle lördagens match mot Habo visa sig bli en riktig rysare…

I första set briljerar Hylte/Halmstad. Servarna pressar Habo så tungt att de får svårt att få till sina anfall. I H/H är det däremot inga som helst problem, utan Igor Sousa och Jakob Tegenrot tillsammans med de andra i laget, spelar riktigt bra och fokuserat. Dessutom har man en riktigt hög mottagning och defense där samtliga tar ansvar för varenda boll.

Men i andra och tredje set, sänker Hylte/Halmstads herrar ordentligt fokus och slappnar av alldeles för mycket. H/H tappar helt bort sin konventration i sin mottagning. Habo, vilka har en alltid bra försvarsspelare i nummer 7 Johan Skoogh, är inte sena att hämta styrka och självförtroendet där och då. Hylte/Halmstad spelar alldeles för lugnt och försiktigt och man pressar inte sitt servande på samma nivå längre, vilket gör att Habo får gott om utrymme att både hitta luckorna hos H/H och få upp bollen till sina spikers. Habo vinner dessa knappt mot H/H.

I fjärde set är Hylte/Halmstad tillbaka och har bestämt sig för att så lätt släpper vi inte matchen. Då sitter kraften, självförtroendet och det är även slut på det försiktiga spel man visat upp i andra och tredje set. Servemottagningen är 100% hos både Rasmus Collin och för dagen libero Arno Slipac vilket gör att Hylte/Halmstads spelare får in anfall efter anfall.

Tyvärr har H/H åter sänkt sitt mottag en aning i femte set medan Habo höjt sin och det blir ett mycket jämnt sådant. Lagen följs åt till  8-8 där bland annat Jakob i Hylte/Halmstad gör 2 poäng och ledning 11-8. Men det är främst Hylte/Halmstads 8 missar i femte

set som avgjorde till slut och Habo fick åka hem med en seger.

 

Hylte/Halmstad – Habo 2 – 3 (25/15 24/26 23/25 25/14 14/16)

 

Pris till bästa spelare

Nr 4  Andreas Brink, Habo Wolley

Nr 12  Rasmus Collin, Hylte/Halmstad

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen