Volleyboll

Matchen innehöll allt och Hylte/Halmstad leder nu tabellen

Före matchen sa Martina Svensson, spiker i Hylte/Halmstad. – Vi har en tydlig matchplan som vi jobbat på och tänker hålla oss till. Det gäller att vi spelar vårt eget spel och är aggressiva – gör vi det så tror jag på seger. Det blev en svängig och mycket spännande repris på vårens final!

Man kan säga att tjejerna i Hylte/Halmstad gjorde allt för matchen igår. Även detta fast flera spelare inte hade sin bästa speldag. Men Martina Svensson var nästan ofelbar. Engelholm hade stora problem att stoppa hennes anfall. I första set visar H/H alldeles för mycket respekt inför Engelholm som snabbt tar ledning med fyra-fem bollar. Emma Mårtensdotter får ett knä i mellangärdet i början av setet och tappar luften totalt. Några otäcka sekunder innan hon visar att hon är på gång igen. Vilken tjej hon är. Lite senare får hon en tackling bakifrån av H/H:s passare och Emma som inte är beredd på detta faller rakt ner i golvet. Men Emma som är känd för att kämpa in i det sista gör en helt fenomenal insats och i Martina Svenssons serveserie och med lagets fullständiga koncentration genomför Hylte/Halmstad en strålande vändning och vinner med 25-21.

Andra försvinner då lite av lagets aggressivitet och fokus. Engelholm tar snabb ledning med fyra bollar och det är rörigt hos Hylte/Halmstad. Alldeles för många misstag görs och man ger EVS många gratispoäng. När det står 16-22 tror de flesta att EVS enkelt tar hem detta set. Då ställer sig Ewa Kalinowska på servepositionen och nio servar senare och med ett fokuserat Hylte/Halmstad får man till en ännu mer underhållande vändning och vinner med  25-22.

Tredje kommer bli det absolut jämnaste i matchen. Sveriges två bästa lag kämpar för segern och för de som inte var där kan vi bara säga att det är så otroligt bra spelat av dessa tjejer. Känslorna och tempot var verkligen på topp. Båda lagen har otroligt bra defens och blocken sitter stenhårt i golvet. EVS vinner tredje med 25-23.

Fjärde är dock inte mycket att orda om för Hylte/Halmstad. Detta blir matchens mest ojämna set. Emma Mårtensdotter som kämpat och räddat otroligt många situationer får ett flertal servar och anfall på sig från EVS spelare. Emma hade dessutom många räddningssituationer där hon slänger sig ner på magen och detta börjar sätta spår i hennes spel. Servemottagningen vacklar lite och Engelholm är inte sena med att nappa och tar fjärde med 25-17.

Det blir ett femte och då är ju läget att bara att köra på sitt aggressiva spel. Hylte/Halmstad tar snabbt ledning med 4-0 innan EVS hinner reagera. Men eftersom H/H och EVS är topplagen denna säsong är EVS snabbt ifatt och förbi, 5-9 och Tony Westman tar time-out för Hylte/Halmstad. Emma Mårtensdotter har fått bytas ut eftersom smärtan av alla smällar hon fått blir alltför svåra.  Ewa Kalinowska drar på sig liberotröjan samtidigt som hela laget nu krigar mot ett bestämt mål. Seger!! Man går ifatt och förbi Engelholm och vinner även femte set med 17-15! Vilken match och vilken dramatik. Det är detta som är volleyboll  på absolut toppnivå. Ni som missat detta får ny chans i Halmstad Arena söndag 21 januari kl 14.30 då Engelholm VS kommer åter.

Det blev en tuff match som Hylte/Halmstad till slut vann med 3-2  (25-21, 25-22, 23-25, 17-25, 17-15)

Efter matchen säger Martina Svensson: ”– Det var en jätterolig match. Det är just de här matcherna man spelar volleyboll för.  Vi vill vara först i serien och vinna över Engelholm och det gjorde vi i dag och vi gjorde det riktigt bra så det är svinkul.”

Bästa spelare

nr 6 Kaleigh Nelson, Engelholm VS
nr 1 Martina Svensson, Hylte/Halmstad Volley
Text Eva Alberti

Bild Emma Darius


																														
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen