Halmstad

Halmstad Eagles mot Ystad Rockets

Hej alla, nu är jag tillbaka i Halmstad efter några dagar i Hudiksvall. Igår spelade vi vår andra seriematch mot Ystad Rockets, på deras hemmaplan.

Dagen var helt underbar med en bra temperatur och Ystad bjöd på en perfekt plan som var av naturgräs. Vi saknade ett par nyckelspelare inför denna match vilket hade kunnat gjort skillnad för oss men vi kämpade på in i slutet! Match i sig började helt okej och vårt defense stod emot bra men till slut gjorde Ystad sin första touchdown.
Jag och offense kämpade på bra och testade alla möjliga sätt att ta våra yards och visst, det gick rätt bra men vi har lite problem med att ta dessa längre sträckor och detta är något vi måste fixa till för att kunna ta poäng och avancera i serien.

Vi kastade ett par interceptions och vid springspel var deras defense väldigt på tå och stoppade vår running back väldigt tidigt, rätt frustrerande…
Men jag själv hade faktiskt en väldigt stor chans att göra en touchdown men blev surt nog tacklad på deras 10 yards linje tror jag det var. Men det var ändå ett bra steg i rätt riktning för mig och väldigt kul att börja producera för laget! Jag fick också testa på en ny position som var reciever i diverse special teams och det var väldigt kul samtidigt som jag fick ta en massa stryk! Stukade de flesta fingrarna så denna text har tagit mig längre tid än tidigare. Varför? Jo för att när jag tar emot bollen på antingen kick off- eller Punt return så har jag hela deras lag som springer allt dem har emot mig och vill nog inget hellre än att köra över mig. Men jag hade bra blockerare idag och dem gjorde det väldigt bra för att leda mig framåt, creds till dem!

Vi förlorade iallafall denna match, dock med mindre siffror än mot Göteborg men ändå förlust tyvärr.. Ska vi se ljust på detta så gjorde vi ändå ett steg i rätt riktning! Det fanns en utveckling i Defense och lika så i Offense och har vi alla våra spelare kan vi verkligen göra något bra av det! Nu har vi mött seriens tuffaste motstånd och vi vet var ribban ligger som högst och vi ska nu ta med oss den inställning vi haft inför Göteborg och Ystad, för att köra över våra motståndare kommande helger.
Det är hög tid för oss att göra poäng och satsa för att vinna för just nu är vi på en loosing streak och detta ska vi vända för det är vi fullt möjliga till att göra.
Det är mycket jag tar med mig från denna match men jag kommer verkligen att ligga sömnlös inatt och det är för att jag inre gjorde min första touchdown idag, jag var så sjukt nära asså..
Ursäktar för ett litet inlägg men är lite stressad för att återgå till plugget då jag har tre tentor kommande vecka.. Ska förhoppningsvis återkomma senare i veckan med ett inlägg inför matcher om hur ställningarna är i laget och vilka förutsättningar vi har inför nästa match som är borta mot Ekeby Greys.
Tills dess så säger jag hejdå och läs tidigare inlägg för att hänga med på våran resa!
/Mattias

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen