Fotboll

Hattrick i segrar för Halmstads damer

Det var en lyckosam eftermiddag för Halmstads damfotboll. Tre Halmstad-lag i Astrio, Halmia och HBK. Tre matcher. Tre segrar…

Solig eftermiddag i Halmstad, både sett till väder och resultat i damernas division 1-serier.

Astrio och Halmia spelar i Division 1 Mellersta Götaland, medan systerföreningen HBK är hemmahörande i Division 1 Södra Götaland.

Samtliga lag hade avspark klockan 14:00, Astrio hemma på Söndrums IP, Halmia och HBK på bortaplan i Jönköping respektive Helsingborg.

Störst buller och bång stod Astrio för, som slog förra årets seriesegrare Mariebo med uddamålet i en målrik historia. Serienykomlingen vann bragdartat med 5-4 efter att ha vänt 1-4-underläge i andra halvlek. Läs referat från Astrios match här.

Halmia vann mot Husqvarna med 3-1 i Jönköping. Kort kommentar från lagets tränare, Peter Blomqvist:

– Det var en seg start med ett konstigt baklängesmål efter ett nedsläpp. Men sen tuggade vi oss in i matchen och körde över dem i andra halvlek.

HBK tog bussen till Helsingborg för att möta ett förmodat topplag i Eskilsminne. Halmstadklubben vann övertygande med 5-2 efter hattrick av målsprutan Moa Karlsson.

HBK:s tränare, Fredrik ”Fidde” Andersson, kommenterade sitt lags insats:

– Vi gör en väldigt bra match, igen. Vi tar kampen mot ett fysiskt spelande Eskilsminne. Tyvärr fick vi Jennifer Andersson skadad efter en väldigt ful tackling. Troligtvis är nyckelbenet av, men Alma Haglund kom in och var väldigt bra på Jennifers plats.

Kommande helgs ”Halmstad-matcher” i division 1:

Lördag 19 juni

Göteborgs DFF – Astrio

Klockan 13:00 Valhalla, Göteborg

Halmia – Nittorps IK

Klockan 13:00 Skedalaheds IP

HBK – Färjestadens GOIF

Klockan 14:00 Halmstad Arena

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen