/
Fotboll

HBK U19 kom tvåa och U16 kom fyra i Holland

Det blev ingen turneringsseger för HBK U19 i Ruurlo och det blev ingen bronsplakett för U16 i Boekelo, men lagen kan se tillbaka på fyra väldigt utvecklande och framgångsrika dagar i Nederländerna.

Så här skriver HBK på sin hemsida om framgångarna…

Bästa HBK-resultaten någonsin i Ruurlo/Boekelo

– Den här truppen har inte varit ute på så många cuper genom åren och de tog verkligen chansen att hjälpas åt till ett riktigt starkt resultat och det genom att turneringen igenom vara motiverade och koncentrerade och verkligen spela för laget, säger U19:s tränare Johan Bergström.

I finalen inför storpublik tog man emot Sparta Rotterdam som HBK i gruppspelet förlorade med 1-0 mot. Det skulle bli samma siffror även i cupens sista match så efter en tuff och jämn drabbning så stod Sparta som segrare och HBK med en andraplats och silver. 
– Det är inget att säga om, konstaterar Daniel Kaplinski och fortsätter:
– Sparta vinner rättvist och även om vi försökte köra på ”ångan” så var bensinen slut men all heder åt killarna som har gjort en fantastisk turnering.

Spelarna som representerat HBK är: Simon Andersson, Emil Jönsson, Victor Ivarsson, Hampus Svedin, Herman Johansson, Edvin Kurtulus, Nils Hedström, Emil Tot Wikström, Jacob Olsson, Axel Berggren, Oskar Berggren, Oscar Petersson, Philip Comnell, Gjenis Zeqiri, Isac Harrysson, Alexander Johansson, Rasmus Wiedesheim Paul och Ardian Berisha. Ledare har varit Johan Bergström, Ingvar Andersson och Daniel Kaplinski.

Några mil från Ruurlo i den lilla byn Boekelo har U16 huserat och i matchen om tredjepris  ställdes man mot danska B93 från Köpenhamn, den matchen var också jämn både spel och målmässigt men danskarna drog det längsta strået med en en 2-1 vinst. HBK:s mål gjordes av Oliver Hintsa som därmed vann hela cupens skytteliga med sina sju mål.
– Vi är väldigt nöjda med både cupen men framför allt hur killarna har skött sig både på och utanför planen, säger Tony Andersson som är en av coacherna på plats. 
– Kan bara instämma, säger huvudtränaren Billy Magnusson och fortsätter:
– Det har varit mycket intensiva dagar som gett oss ännu mer råg i ryggen inför framtiden.

Spelarna som representerat HBK U16 är: Max Johnsson, Elliot Metz, Lirak Cakolli, Eric Svensson, Filip Viik, Johan Landén, Lion Ademi, Isac Larsson, Benjamin Lidh, Erik Ahlstrand, Oskar Svedin, Johan Gudmundsson, Oliver Hintsa, Taylor Silverholt, Taulant Peci, Jonathan Wadensten, Edmond Gashi och Albin Branting. Ledare har varit Billy Magnusson, Tony Andersson, Morgan Ljúngkvist och Tomas Carlsson. Vi skall inte heller glömma vår eminenta busschaufför vid namn Marcus Norell som rattat bussen mästerligt.

– De här dagarna kommer både trupperna och klubben ha nytta av i framtiden och framför allt så har killarna nu fått möjlighet att växa både som fotbollsspelare och människor, jag träffar än idag gamla spelare som relaterar till Ruurlo som bland de bästa de upplevt i sin karriär och det är naturligtvis jättekul att höra, säger Akademichef Robert Nordström som var i Holland redan på nittiotalet med HBK.
– Lagens resultat borgar också för att vi kan få möjlighet att vara med 2018 vilket säkerhetsställer upplevelsen även för de årgångar som kommer. Det var mycket starkt av U19 att med bara en nittonåring (Berisha) i laget klara sig så bra men även roligt för U16 med sina fina 01:or blandat med fem spelare födda 02 som fick åka med att klara sig så bra mot internationellt motstånd summerar en väldigt nöjd Nordström. 

Se en fantastisk film från U16 resa, klicka på länken nedan

Fantastisk film från U16

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen