Fotboll

HBK:s damer trummar på – fortfarande obesegrade

HBK tog tre poäng, för tredje matchen i rad när Färjestadens GOIF besegrades med 3-1 på Halmstad Arena…

En närapå felfri backlinje, en kollektiv kämparinsats och sylvassa spjutspetsar framåt. Så kan HBK:s vinstmaskineri beskrivas efter segern i tredje omgången.

Ölänningarna från Färjestaden kom till en het bortaplan med 25 mil i ryggen och två förluster efter seriens två första omgångar.

I en match som till mångt och mycket saknade skönspel, men med lag som visade upp desto mer vilja, var hemmalaget för tunga, för breda och för vassa för gästerna att rå på.

Efter hattrick på bortaplan i andra omgången, klev Moa Karlsson åter fram för sitt HBK.

Moa stod för dagen för ett mål och en assist. Målet, som gav HBK ledningen med 3-0 under slutminuterna, innebar spiken i kistan. Gästerna hann med en reducering efter det, men det var alltför lite, och alldeles för sent.

Moa Karlsson låg också bakom lagets 2-0-mål efter att hon på kort avstånd i straffområdet serverade bollen rakt på Elvira Johanssons fot.

– Jag kommer förbi på kanten och ser att Elvira springer sig förbi sin försvarare, så jag lägger en tunnel genom en försvarare och Elvira lägger in den i nätet, säger Moa.

Efter en halvtimmes spel i första halvlek fick HBK en frispark strax utanför motståndarnas straffområde. 1-0 kom efter en välplacerad träff av Vilma Rydell som ställde gästernas målvakt, när den gick in lågt i målvaktens vänstra gavel.

Färjestaden fick matchen igenom i huvudsak förlita sig på att skapa chanser efter opportunistiska spelvändningar, oftast efter missade passningar på mittfältet under HBK:s uppspelsfas. Men gästerna hade förtvivlat svårt att ta sig förbi HBK:s täta backlinje, där framförallt Alice Sandahl höll ställningarna, praktiskt taget felfritt, på sin vänsterkant.

Efter laginsatsen sammanfattar Moa det hela:

– Fotboll handlar inte alltid om att spela fint, utan sådana här matcher måste man också vinna, så det känns skönt.

Serieledande HBK tar sig härnäst an tabelltvåan FC Rosengård på torsdag 24 juni, även den hemma på Halmstad Arena. Malmölaget är likt sina halländska kollegor obesegrade efter tredje omgången.

Klicka på bilden för fler … 
HBK- Färjestaden dam division 1

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen