Badminton

Hedrande förlust mot svenska mästarna

Nej, det ville sig inte i de avgörande momenten mot Svenska mästarna Fyrisfjädern. Så gott som alla jämna set gick till Fyris fördel och Halmstad fick se sig besegrade med 2-4. Glädjeämnet var damdubbeln och mixed där framförallt Louise imponerade.

”Fyrisfjädern ställer verkligen upp sin starkaste uppställning idag och då är de svåra att komma åt. Ska vi ta dem måste vi alla prestera på topp och det gör vi inte riktigt idag,” kommenterar Niclas efter matchen.

”Men jag säger som Mikkel sa efter matchen – nu vet vi hur vi ska ta dem”

Jakob och Felix hade chansen att gå mot en skrällstart i dubbeln, men fick ge sig med 10-11 i första set och gick därmed miste om att få det på pappret starkare paret Eiderstedt/Svendsen i gungning. Därefter blev det förlust i de tre efterföljande seten.

Felix kom aldrig riktigt åt duktige Victor Svendsen i herrsingel 1 men i damsingel och herrsingel 2 hade vi chansen, men i de avgörande momenten ville det sig inte riktigt samtidigt som Fyrisfjäderns Mette Poulsen och Scott Evans spelade aggressivt och stabilt.

En uppförsbacke som blev alltför tung för Halmstadlaget.

”Ja, vi mixade om laget en aning idag och satte Mikkel på andrasingel istället för dubbel. Det var en chansning som inte riktigt gick hem idag, men vi tar lärdom av detta och laddar om för nästa match borta mot Trollhättan,” säger Niclas.

Dagens stora glädjeämne var tjejerna där framförallt Louise spelade fantastiskt. 6-0 i set i matcherna Louise spelar visar att Louise är en av seriens klart bästa spelare. I dubbel slog de Amanda Högström och Mette Poulsen och i (den förvisso betydelselösa) mixeden slog de internationell meriterade Scott Evans och Amanda Högström.

Bra spelat allesammans och nu tar vi nya tag i nästa match mot Trollhättan.

Skribent: Thomas Carlsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen