Halmstad

Hylte/Halmstad herrar – ett steg nämare slutspel

Torsdag kl 19.00 var det då dags för kvartsfinal 2 i Halmstad Arena. Det verkade bli en tuff sammandrabbning med två lag som i senaste matchen var oerhört jämna. För Hylte/Halmstad trodde nog många i publiken att det skulle bli svårt utan Dardan Lushtaku och Kristian Wrethander.

 

 Men det är då Hylte/Halmstad visar vilken stor bredd på truppen man innehar. När någon är borta ser de andra till att höja sin nivå ett snäpp. Att Dardan också satt på läktaren och stöttade sitt lag gav extra energi till laget. Fredrik Holgersson fick ta passarjobbet och det gjorde han riktigt bra. Fredrik hade också en hel hejarklack på läktaren då hans klasskompisar på Högskolan kom för att se härlig volleyboll.

 

 Första set började lite avvaktande och trevande av båda lagen men efter Viktor Lindberg sätter ett otroligt härligt singelblock gavs Sollentuna inte en chans att komma ifatt.

 

 I andra leder Hylte/Halmstad till att börja med men då slappnar laget av lite för mycket och bjuder in Sollentuna. Motståndarna tar en ledning med några bollar innan H/H vaknar till igen och kommer ifatt till 23-23. Dock tar Sollentuna setet och lagen går till pausvila.

 

 Efter pausen där tränare Per Harrysson och sportchef Mårten Johansson tillsammans med laget snackat ordentligt om vad som ska gälla i spelet, kommer Hylte/Halmstad ut till tredje set med fokus och energi som skulle krossa Sollentunas spel. Dessutom spelar man med glädje och många skratt hörs från killarna. Sollentuna ges inte många chanser att prestera för H/H:s spel är både varierat, snabbt och hårt. Alexandro Luna dundrar på med sina servar och hade bra utdelning på både block och anfall. H/H tar tredje set och leder nu med 2-1.

 

 Fjärde set är sen jämnt fram till 4-4 och då går Hylte/Halmstad raskt fram till 10-4. Sollentuna viker då ner sig och orkar inte mer. Med tanke på hur H/H idag blockar och servar är det helt förståeligt. Nr 15 Carl Ljung i Sollentuna gör ett alldeles utmärkt jobb som libero med servemottagning som specialitet, men det räcker inte. Hylte/Halmstad vinner blockkampen med 14-4 och således även matchen med 3-1 (25-21, 23-25, 25-19, 25-12).

 

 Head coach  Per Harrysson säger efter matchen ” – Att Sollentuna, och inte bara domarna, gick in och anmälde Dardan för att skapa egen fördel har gjort alla både förbannade och frustrerade. Därför gällde det att överföra och använda den energin i spelet, vilket vi lyckades efterhand med i dag. Dessutom har vi så mycket mer kvalitet i laget. ”

 

 

 

Text Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley

 

 

 

Bild Robin Nylén, Hylte/Halmstad Volley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen