Halmstad

Hylte/Halmstad tog emot välspelande RIG Falköping

På söndagen var det så dags för grundseriens sista hemmamatch för Hylte/Halmstad. Som alltid är det lika roligt att se gymnasieeleverna och hur mycket de utvecklats under året, och det har de verkligen gjort.

 

I första matchen möttes damerna och Tony Westman ställde för dagen upp med ett lag som vanligtvis inte får så mycket speltid. Dock är det en mycket bra uppställning med många duktiga tjejer. Jenny Karlsson gjorde en fantastisk insats som libero och det behövdes inte många bollar innan hon var på topp. Även centrarna  Annie Nyberg och Sofie Bengtsson var strålande precis som Tanja Peltoarvo på sin passarposition. Riktigt kul att tjejerna fick spela en hel match och se deras prestation mot ett RIG som verkligen kämpade . Gott att få se deras status inför stundande slutspel.

RIG Falköping har många bra tjejer som med lite mer matchvana och mognad kommer bli fantastiska spelare. Bådar mycket gott för Sveriges framtid.

Hylte/Halmstad vinner matchen mot RIG med 3 – 0 (25-16, 25-20, 25-22)

 

Därefter var det dags för herrarna. Precis som Tony ställde Kristian Wrethander upp med ett lag som vanligtvis inte får mycket speltid. Detta blev en härlig match mot ett RIG som efter några bollar insåg att nu har vi vår chans att vinna.

H/H har många spelare som kämpar om att komma med i förstasexan och det får sägas att de flesta hade passat där redan nu. Joakim Lindbom på sin centerplats gjorde en kanonmatch. Vilka block och vilka servar han bjöd på. Som publik är det underbart att få följa dessa killar och Johan Skoogh på vänsterkanten och Axel Stenkilsson Hoff som libero är underbart att se. Deras glädje och spelsinne lyser lång väg. Det kommer bli ett härligt slutspel.  Dardan Lushtaku fick idag utebli på grund av sjukdom och istället fick Fredrik Holgersson ta över passandet, detta gjorde han på ett härligt sätt och skönt när det finns kompetens hos alla i laget.

Även killarna i RIG har potential att bli riktigt bra spelare i framtiden. Den kommer bli riktigt bra att följa.

Hylte/Halmstad vinner med 3 – 1 (25-22, 19-25, 25-23, 25-18)

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley

Bild: Robin Nylén, Hylte/Halmstad Volley

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen