Halmstad

Hylte/Halmstad Volleys slutspelsförberedelser och sista Elitseriematchen

Nu höjs tempot inför slutspelet!Hylte/Halmstad Volleys damer går in i en sista fas i förberedelserna inför årets slutspel, tre matcher på 6 dagar inför första kvartsfinalen borta helgen efter.

 

9 mars HH vs Holte IF (nyblivna Skandinaviska och NEVZA mästarinnor) 18.00 i Danmark

11 mars HH vs Gislaved (sista omgången av årets Elitserie) 14.00 Gislehallen, Gislaved

14 mars HH vs Bröndby (regerande danska mästarinnor) 19.00 i Halmstad Arena

Idag åker laget till Danmark för att möta nyblivna Skandinaviska Mästarinnorna Holte i en träningsmatch, sedan väntar sista omgången av Elitserien på lördag borta mot Gislaved. Därefter avslutar Hylte/Halmstad med en hemmamatch i Halmstad Arena mot Danska Mästarinnorna Bröndby tisdagen den 14 mars 19.00.

Helgen efter väntar första kvartsfinalen av årets slutspel. Årets motståndare i SM-kvartsfinalen väljs söndagen den 12 mars runt 19.00. EVS blir först ut att välja sin motståndare (efter sin match Lund) av lagen placerade 5-8 i Elitserien. Därefter är det Hylte/Halmstads tur att välja sin kvartsfinalmotståndare. Ett val som görs gemensamt av spelarna och coacherna i H/H.

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av fem matcher. Det lägre rankade laget börjar hemma, sedan har det högre rankade laget två hemmamatcher i rad. För HH innebär detta att kvartsfinal 2 spelas den 22 mars 19.00 och kvartsfinal 3 lördagen den 25 mars 14.00, båda matcherna i Halmstad Arena. Eventuella fler kvartsfinaler spelas påföljande vecka.

Men först, säsongens sista Elitseriematch mot Gislaved borta i Gislehallen på lördag. I de tidigare mötena har H/H Volley vunnit samtliga matcher med 3-0. Gislaved har dock haft en bra matchning de sista veckorna med bl.a. Final 4 i Öresundsturneringen och de avslutande matcherna i Elitserien. Senast vann de hemma komfortabelt mot Sollentuna med 3-0.

Hylte/Halmstad har ambitionen att avsluta årets Elitserie med en vinst och därmed bästa möjliga förberedelser inför kvartsfinalen. Dock har alltid Gislaved spelat bra mot HH i deras egen hemmahall.

H/H kommer till spel med Ewa Kalinowska igen, som är spelklar efter sin knäskada.

Senaste matcherna mot GVK:

Gislaved-Hylte/Halmstad 0-3 (16-25, 18-25, 14-25)

Hylte/Halmstad-Gislaved 3-0 (25-10, 25-20, 25-14)

Hylte/Halmstad-Gislaved 3-0 (25-11, 25-21, 26-24)

Tony Westman

Head Coach Hylte/Halmstad Volley | FIVB Instructor – level III | Bring It Promotions

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen