Friidrott

IFK Halmstad tog guld på Götalandsmästerskapen födda 03-04

I helgen spenderade IFK Halmstads 03-04-gäng helgen i Växjö på vad som var deras största tävling för säsongen &  vilka resultat det blev !!!

IFK skickade en trupp på nio aktiva och när vi nu summerar kan vi konstatera att de 24 starter de stod för resulterade i inte mindre än 14 nya personliga rekord, tre avancemang till semifinal och två guldmedaljer.

Adam Andersson och Patrik Bergstrand var de två deltagare vi hade i P14-klassen och inledde med varsitt fint lopp på 60m. 8,53 för Adam var nästpers och 8,42 för Patrik var inte bara pers utan räckte även för att avancera till semifinal. Väl där gjorde han ytterligare ett bra lopp men det räckte inte för att ta sig till final. I längdhoppstävlingen hade de båda lite ansatsproblem vilket gjorde att Patrik stannade på 4,53 och Adam på 4,11. Ska tilläggas att Adam ”bara” hade ett kryss, jämfört med fem i rad från DM i Borås. Patrik stötte även kula under eftermiddagen och hade aningen stolpe ut när den längsta stöten även var övertramp samtidigt som krafterna började tryta efter en fullspäckad dag.

Tindra Redenfors var vår enda deltagare i F!4 och hoppade fantastiskt bra i höjd när hon satte nytt rekord med 1,48. Vi fick sedan se tre riktigt bra försök på 1,52 men det ville sig inte denna gång. Noterbart att Tindra under vintern höjt sig hela 12 cm! I söndagens tresteg blev det återigen pers med 9,38 och till hennes stora förvåning även avancemang till final och en åttondeplats.

I F13 hade vi flest deltagare, sex stycken. Först ut var Nova Barrett och Matilda Åkerman på 60m och hamnade båda två i tuffa försöksheat, men Nova tog sig vidare till semifinal på tid, 8,62. Väl där gjorde hon ett nytt bra lopp på 8,63 men det räckte inte för vidare avancemang. I kula kom vårt första guld när Matilda hade tävlingens två längsta stötar och var ensam över tolv meter, 12,14 mätte vinnarstöten och är även nytt personligt rekord. I samma tävling gjorde Saga Frozkhan sin överlägset bästa tävling för säsongen när hon slog pers med en halvmeter till 11,02, tog sig vidare till final och hamnade på en åttondeplats.

Hanna Dahlin imponerade från början till slut med sina tre personliga rekord på tre starter. I höjd blev det 1,37, i tresteg 9,29 och den bästa prestationen kom i häckförsöken då hon kapade fyra tiondelar på rekordet ner till 10,52 och var tillslut bara en tiondel från en semifinalplats. På tre tävlingar har hon sänkt sitt rekord med en dryg sekund – på 60m häck!
Matilda satte även hon pers i häckförsöken med 10,42 och slog det sedan om igen när hon gjorde ett riktigt fint lopp i semifinalen på 10,29. I en av de tuffaste längdtävlingar på ett GM på många år hoppade alla tre tjejer bra med Nova på 4,37, Ida tangerat pers 4,65 och Matilda 4,70. Dock räckte det inte till final i en tävling som till slut krävde 5,25 för segern.

På 200m blev Nova seedad i det näst snabbaste heatet och visade att det är där hon hör hemma, en tredjeplats och nytt pers med tre tiondelar till 28,39. Även Matilda sprang bra i sitt heat på 29,11 och Elin Rydqvist satte ett efterlängtat pers med 32,15. Trots att krafterna började tryta ställde Nova och Matilda upp i stafetten över 8x200m tillsammans med Tindra och hennes ömmande häl. Alla kämpade föredömligt och Halland fick med sig en poäng.

Sist men inte minst, vårt andra guld som inte helt oväntat kom genom Ida Jexe Ek i stav. Första höjden i tävlingen var 1,63 men Ida gick in först på 2,13 vilket gjorde att det blev lång väntan innan det drog igång för hennes del. Hon ödslade inga krafter, tog fyra höjder i första försöket och hade då säkrat guldet. Ensam kvar i tävlingen begärdes ribban upp på 2,67, nytt personligt rekord och en centimeter över det svenska årsbästat i F13 men det gick inte denna gången så hon stannade på 2,53.

Otroligt många fina prestationer, bättre än vad vi kunnat hoppas på inför. Grymt bra jobbat hela gänget!

Text & Bild lånad från IFK Halmstads hemsida

Halmstadsport säger stort grattis till bra prestationer

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen