Halmstad

Läs senaste nytt inför damernas Volleybollmatch i Halmstad Arena

Efter en bra start med idel vinster i Elitserien och i Öresundsligan kommer säsongens första ”normala” elitseriematch i mötet mot Lunds VK. Det är sista matchen och förberedelserna inför de kommande toppmatcherna mot Bröndby i Öresundsligan och Engelholm i Elitserien.

Lunds VK har från förra årets debutsäsong i Elitserien bytt ut större delen av laget. I helgen som gick spelade laget två matcher, där båda gick till fem set mot Gislaved och RIG Falköping. I båda matcherna hade Lund chansen att vinna matchen men kunde inte vinna i de avgörande perioderna. Linn Abrahamsson, tidigare EVS har seglat upp till att bli den store poängvinnaren i Skånelaget och leder just nu hela poängligan i Elitserien. Centern Julia Axelsson kommer också att bli en viktigt spelare för Lund, som också kommer från mästarlaget EVS.

Lund spelar med ett mycket annorlunda system, där laget byter ut sina vänsterkantsanfallare mot liberon i baklinjen och de båda centrarna, Julia Axelsson och Sara Link spelar servemottagning i baklinjen. Ett system som kanske inte hittills rosat marknaden, men alltid intressant med coacher som försöker anpassa systemet efter laget och inte tvärtom. Lund tränas av två gamla ÖVKare i Jonas Brink och Ulf Karlsson, nya för denna säsongen.

I Hylte/Halmstad Volley gäller det att fortsätta utveckla och stabilisera spelet. I det offensiva spelet styr Taylor Bruns laget mycket bra och ökar hela tiden tempot i anfallsspelet och samtidigt involverar många spelare i laget.
Emma Mårtensdotter är också fullt tillbaka efter sin skada och spelade hela matchen mot Amager och gjorde det mycket bra med en nästa helt felfri insats. En viktig ingrediens för laget de kommande veckorna.
Stina Rix, lagets kapten fortsätter också att leverera och leda laget, i onsdagens match noterades hon igen för mest poäng i laget med sina 16 poäng.

Kommande matcher:
15 okt HH vs Lund i Halmstad Arena
19 okt Bröndby, DK vs HH i Köpenhamn
22 okt EVS vs HH i Ängelholm

Vi syns väl i Arenan

MVH

Tony Westman
Head Coach Hylte/Halmstad Volley

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen