Halmstad

Marcus & Gustav blir synade i Halmstad Eagles

Jag hoppas du som läser fått en liten inblick i hur mina lagkamrater är och hur dem tänker inför denna säsong drar igång på riktigt. Vad jag sett så har dem jag intervjuat en liten rädsla för att bli tacklad av våran egen ”Big Foot”, men jag måste säga att jag håller med dem och hade gärna inte stått i vägen för honom när det är på allvar!

Vi tränade igår kväll och det var en riktigt bra träning trots kylan (de andra tyckte tydligen det men jag är ju från Norrland och kan inte riktigt hålla med), blev dock tvungen att kliva av pga en huvudvärk from hell. Men imorgon är sista träningen inför match och det sista ska finslipas! Förhoppningsvis så kommer det folk nog så att vi kan spela elva mot elva vilket skulle vara mycket nyttigt! Vi har några idéer om hur vi ska kunna utnyttja Marvels svagheter och det är just dem möjligheterna vi måste utnyttja då vi ses som underdogs inför denna drabbning.
Något jag vill lyfta innan jag presenterar nästa två spelare är något som kanske inte direkt hör till am.fotboll men det är så att HalmstadSport inlett ett samarbete med Radio Halmstad! HalmstadSport har fått möjlighet att producera sporttimmen så följ @Halmstadsport på twitter, instagram och facebook för att hålla utkik! 

Men nu över till presentationerna och vi börjar med Marcus Larsson som kan spela på många positioner på både offense och defense, vilket är värt guld för detta lag! Han är också väldigt bra utanför planen och tack vare han har jag känt mig omhädertagen från första träningen med Eagles! Min nästa presentation är om våran defensiva spelare Gustav Andersson. Han är väldigt skicklig på det han gör och något jag fick veta är att han vart med på JLL (juniorlandslagsläger) och det förstår jag ändå då han kommer spela en viktig roll för oss.

Marcus Larsson

-Vilken position har du?
Jag kör för närvarande Running Back men kommer också att spela på andra positioner på defense, som tex defensive end och safety.
-Har du någon/några tidigare klubbar?
Jag tränade med Ekeby Greys men det blev inte riktigt av att jag spelade en hel säsong med dem.
-Vilket är ditt favoritlag i NFL?
Mitt favoritlag i NFL måste jag säga är Oakland Raiders.
-Har du något favoritcitat?
Ja faktiskt, ”-Går du in 100% i en tackling så kommer du alltid ut 100%”
-Vad skulle du säga är dina tre bästa egenskaper på planen?
Jag skulle säga att jag har en bra spelförståelse, jag är van att tacklas och har en lång erfarenhet! 
-Vilket är ditt bästa minne från karriären?
Mitt bästa minne var från när jag var med och vann DM-finalen mot Kristianstad Lions C4
-Vad fick dig att börja spela amerikansk fotboll?
Jag ville testa på sporten för ”vanlig” fotboll började bli för ”mesigt” då filmingar började trenda väldigt mycket.. Sen märkte jag att lagsammanhållningen i lag som spelar am.fotboll är så mycket starkare så jag fastnade direkt. Jag tycker sporten är den absolut bästa som jag någonsin utövat.
-Vem i laget vill du helst inte bli tacklad av och varför?
Finns ingen jag inte velat bli tacklad av faktiskt. Allt är bra träning men måste jag välja någon så säger jag Ludvig Clenow om han skulle göra en ”Blind-side” på mig (tacklar från sidan). Varför jag tycker detta är för att det blir en smäll man inte är beredd på och detta kan orsaka hjärnskakning. 
-Vad är ditt personliga mål denna säsong?
Mitt mål är nog att kunna ställa upp för så många som möjligt och fylla upp om det skulle fattas någon på någon position. Jag vill också bidra till de ”nyas” förståelse och utveckling i sporten. Touchdowns och poäng kommer när alla i laget ställer upp för varandra och därför är utveckligen i fokus just nu.
-Vad tror du om lagets chanser i div.1 Södra och vilken placering tror du vi kommer att sluta på?
Om alla kommer på träningarna och vi har en stabil O-line på närmare nio personer varje match så kommer vi nog vinna 2-3 matcher. Men som det ser ut just nu så kommer det tyvärr inte vara möjligt. Men jag tror absolut på att vi kommer ge våra motståndare en otroligt bra match! Jag ser fram emot matchen mot Staffanstorp för den ska vi vinna.

Jag tackar Marcus för dem orden och han har rätt i vad han säger! Vi har problem med O-line och närvaro på träningarna.. Vad jag själv fattat det som så är det många spelare som tänker att man vill spela match med inte träna, vilket är helt otroligt. Hoppas verkligen det blir bättring på den sidan.
Men nu över till nästa person, go Gustav!

-Vilken position har du?
Jag spelar LineBack och CornerBack.
-Har du någon/några tidigare klubbar?
Nej, Halmstad Eagles är den enda klubben för mig.

-Vad skulle du säga är dina tre bästa egenskaper på planen?
Mina bästa egenskaper måste vara att jag kan läsa spelet bra och därför vara med och hjälpa till även fast passningen kommer i en annan zon. Jag är den spelaren som alltid ger allt och jag kämpar hela tiden för att bli bättre.
-Vilket är ditt bästa minne från karriären?
Mitt bästa minne är nog från en träningsmatch mot Lidköping Lakers då dem bara behövde två yards för poäng. Jag hade som uppgift att blitza (springa mot QBn) och lyckades med detta. QBn tappade bollen och det blev en fumble som resulterade i att en i mitt lag plockade upp bollen och gjorde poäng.
-Vad fick dig att börja spela amerikansk fotboll?
Det som fick mig att börja var att jag tog chansen. Eagles annonserade en try out, jag deltog och har vart fast sedan dess.
-Vem i laget vill du helst inte bli tacklad av och varför?
Jag säger som mina lagkamrater, Big Foot! Han är stor och kommer snabbt upp i hög fart.
-Vad är ditt personliga mål denna säsong?
Mitt mål denna säsong är att träna bra och hårt så jag får ännu en chans att visa vad jag kan på JLL-lägret. Förra gången var jag skadad så jag skulle gärna vilja ha en chans till.
-Vad tror du om lagets chanser i div.1 Södra och vilken placering tror du vi kommer att sluta på?
I dagsläget ser det ut som att vi har goda chanser då vi har ett starkt lag denna säsong. Jag tror absolut på att vi kommer att sluta på en bättre placering än vad vi gjorde förra säsongen, en bidragande faktor till detta är att vi har en bredare trupp nu. Om jag ska tippa på ungefär vart vi slutar så säger jag i mitten i tabellen.

Tackar Gustav för att han ställde upp på dessa frågor och som sagt så har vi tur som har honom, OCH Marcus på lördag! 
Imorgon kommer de sista två presentationerna, dem två jag presenterar då är våra två coacher. Så jag tycker det ska bli väldigt roligt att se vad dem två har att säga och hur dem tror laget kommer hålla!

Oj justja, ni har väl inte missat att Freemovr Cheerleading team kommer att bidra med matchunderhållning på lördag?? Mer om det imorgon så tills dess tycker jag du ska ställa larm för lördag!!
/Mattias

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen