Halmstad

Motocross är mer än en hobby,det är en livsstil, det är som luften jag andas, jag kan inte leva utan det!

Många människor tror att jag är helt tokig, utöva en så ”farlig” sport. Men när jag kör motocross så  känner jag ren glädje och jag glömmer helt allt som kan hända. Känslan när du hoppar och sätta svängarna perfekt och sedan kör förbi den rutiga flaggan och veta att du gav 100% … det slår allt !!

Jag tror inte att någon då för nu 7 år sedan trodde att det skulle vara en sådan stor sak, det här med motocross, för hela familjen. Och dom inte trodde att jag skulle bli så duktig. Mitt första år av racing slutade jag sist i varje heat, men det hindrade inte mig. Jag var nog mer glad än ungen som vann. Jag var så glad att jag hade tagit mig runt banan.

Ledsen att säga är att med min framgång kommer en negativ sida. Mitt skolarbete blir lidande. På grund av all träningstid så har jag inte mycket tid kvar att göra läxor. Men fortfarande tycker jag att det går bra för mig i skolan. Vi tillbringar mycket tid och pengar på min ”hobby” men som min pappa säger ”så länge jag ger 100% kommer han att ge 100%”. Jag kunde inte göra detta utan stödet från min familj. Speciellt min pappa, min hjälte och största fan. Han är också min mekaniker, coach, transport, vän och bank, pappa betalar mamma ber! Min pappa tror på mig och i hans ögon kanske jag inte är den starkaste eller den snabbaste men jag försöker allt vad jag kan! Han driver mig till det yttersta, på ett bra sätt. Han har lärt mig att aldrig ge upp!

Du kanske undrar varför jag väljer att köra motocross istället för att göra gymnastik eller andra mer traditionella flickaktiga saker. Jag tror att det var inte jag som valde motocross, motocross valde mig. Några tjejer har frågat mig hur det är att vara en tjej i motocross världen! Mitt svar är super kul! utanför banan kan det helt klart bli ensamt ibland att vara tjej, inte så mycket mode och smink att prata med killarna. Men på banan, där finns inget hon och han, vi är alla motocross förare! Där känner jag mig jämnställd med grabbarna! Att jag har kommit så här långt är förmodligen eftersom jag inte tänker på mig som en flicka när det gäller att välja vilka tävlingar jag kommer att köra och hur jag väljer att träna. Jag försöker få så mycket motstånd som möjligt, på så sätt får jag fart och uthållighet!.Det kanske låter kaxigt, men du måste ha en hel del självförtroende och vara hård om du vill bli proffs som tjej i motocross. Fortfarande tycker jag att man ska vara ödmjuk och snäll eller så kommer du förmodligen att vara mycket ensam. Jag har vänner men de flesta av dem är killar. Förr så tjejerna mig som en rival, men tror det har ändrats lite nu. Tjejerna i skolan jag inte har några problem med och det är bra. Men tjejerna här hemma träffar ja inte så mycket utanför skolan på grund av min motocross. Varje helg är jag på tävlingar och under veckan tränar jag mycket. Ibland gör det mig ledsen, men å andra sidan har jag en hel del vänner i motocross samhället. Jag tror att mina homegirls förstå men jag är inte säker.
När det gäller att vara en tjej och utseende, på banan är mitt hår är lite sådär och smink ..nja,inte så mycket! Men jag älskar mode och skönhet. Jag tror på att göra vad du vill och brinner för och låt ingenting stoppa dig!
”vem som helst kan uppnå sina drömmar om man vågar tro på dem”.

Jag kommer att uppnå mina drömmar. Med min far,min familjs stöd och alla ni som tror på mig, kommer jag nå min dröm om att bli en av världens bästa kvinnliga motocross förare!!


MVH
Felicia Loo

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen