Bordtennis

Pusselbitarna presenteras

  Pusselbitarna presenteras

Med målet i sikte tränar vi för att bli bättre och att utvecklas. Drivkraften är viljan att bli snabbare, starkare, mer uthålliga eller mentalt starka. Pusselbitar som passar ihop för att utnyttja vad vi gör på ett utvecklande sätt finns i plural. Oavsett slag av utövande sport finns det någonting utanför svett, antal träningstimmar, mjölksyra;som bör existera abstrakt inom oss-och det är glädje. Hur kan vi prioritera vår vardag så att träning blir någonting förgyllande snarare än nedbrytande? 

Av komponenter till utveckling är det en punkt som ofta dras speciellt med understrykningspenna: mängden träning. Mängden träning innebär antalet träningstimmar vi lägger ned i veckan på att just utöva just den specifika sport. Vad bereder antal minuter i träning och vad kan vi göra för att påverka känslan av glädje och utveckling i och utanför träningsbubblan? Teorin som föreligger är att allt som finns i vardagen; är termer som hjälper den fysiska och mentala biten att utvecklas-emellertid kommer utdelningen vid träning.

Beroende på målsättning med utövande utav sport finns det olika vägar att gå; däremot är en tes som jag har att guldnyckeln till glädje-är hård träning. Om vi sedan adderar andra komponenter förs skjutsen till framgång inom idrott med ett tydligare strå; dessa komponenter kan nämnas som pusselbitar. Pusselbitar som finns består av återhämtning i form av sömn, vila och en god kost; dessa tingen är delar som vi ofta pratar om i samhället-dvs i skolan, på arbetet, i föreningar etc. Vidare finns det däremot fler komponenter som förstärker förmågan till att fokusera väl vid träning och det är b.l.a dessa som vill lyftas fram med uppdateringarna på halmstadsport. 

Här börjar inläggen som baseras på mina tankar och vardag angående träning-vid sidan av information om arrangemang och ungdomsverksamheten i hbtk som huvudparter. Vid varje kapitel tas ett nytt område upp med uppföljning från föregående och som led till nästa del. Centrala begrepp inför uppdateringarna och som ledtrådar är: Framtid, vågskål, grund, mål, fordon, himmel och träningsbubbla. 

Vi människor fungerar tämligen olika i och med skilda bakgrunder och därmed definieras satsning av idrott på olika sätt. Samt finns det alltid likheter som vi har oavsett bakgrund i aspekter som träning, socialt och tidigare erfarenheter. En fråga som är värd att ställa: Utvecklar vi vår potential inom sport vid enbart fokus på antal träningspass? 

 

Fortsättning följer!

//Sanna, HBTK

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen